kazuyaet Opublikowano 7 Listopada 2008 Opublikowano 7 Listopada 2008 Witam Zakupiłem przednią nakładke zderzaka polakierowaną . Moje pytanie polega na tym jak zdemontować przedni zderzak żebym wymienił tą nakładke.
Cuber Opublikowano 7 Listopada 2008 Opublikowano 7 Listopada 2008 odkrecasz nadkole z jedenj i drugiej strony tam będziesz miał śruby które wiadomo musisz odkręcić + śruby dwie w belce , do tego obudowe silnika musisz sciągnąć,
letallec Opublikowano 7 Listopada 2008 Opublikowano 7 Listopada 2008 do tego obudowe silnika musisz sciągnąć, osłone pod silnikim chyba miałeś na myśli cuber'ku, hmm
Cuber Opublikowano 7 Listopada 2008 Opublikowano 7 Listopada 2008 do tego obudowe silnika musisz sciągnąć, osłone pod silnikim chyba miałeś na myśli cuber'ku, hmm tak tak , z pośpiechu napisałem o obudowie a myślałem o osłonie
kazuyaet Opublikowano 7 Listopada 2008 Autor Opublikowano 7 Listopada 2008 Wiec tak przy nadkolach są srubki torx 3 lub 4 i po dwa kołki które odkreca sie przekrecająć je o 90 stopni . Na bokach zderzaka w górnej części są bodajżę po 3 sruby które mocują zderzak do błotnika (podejżałem je jak wykręciłem lampy przednie). -jak wymieniałem tylny zderzak nakładka była przymocowana do błotnika na zatrzaski wystarczyło szrpnąć czy z przednią nakładką jest to samo - co do mocowania belki to gdzie są teśrubk które mam odkręcić i jaki klucz, czy belka zostaje na autku (tak jest w przypadku tylnego zderzaka) czy ma odejść razem ze zderzakiem. Jeśli było by można prosiłbym o dokładny opis
Wąski Opublikowano 7 Listopada 2008 Opublikowano 7 Listopada 2008 dokładnie tak jak piszesz, wymontuj reflektory -tam są po trzy nakrętki po każdej stronie klucz 10 - nadkola tak jak napisałeś wymontuj kratki przy halogenach i tam są torsy po jednej na stronie /nie pamiętam jaki rozmiar ok 20 / i osłona pod silnikiem /Cuber pisał/ bela zderzak jest przykręcona do zderzaka na ok 18 śrubach.Ale schodzi ze zderzakiem.Naprawdę prosta sprawa. 20 min jak coś pisz na pv
Sweet Lies Opublikowano 8 Listopada 2008 Opublikowano 8 Listopada 2008 Witam! Temat naturalnie już się przewinął. http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t28835.0.html;highlight=przedni+zderzak I demontaż pisze się raczej przez "z z kropką" Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi