Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4B7 Avant 1.8 T Mauritius Blue "Prawie" s-line zew, Concept V44 19",gwint Eibach, Skóry....More :):)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, na forum już chwilę koczuje ale dopiero teraz oficjalnie się witam i przedstawiam auto, które kilka tematów niżej widnieje jeszcze u poprzedniego właściciela:)

Od kilku lat bawię się w większe lub mniejsze mody - "A czwórki" mody rożnież nie ominą...zawsze zaczyna się tak, że auto ma być seryjne i rodzinne a staje się pojazdem "nie do jazdy" hehe...to już chyba choroba :)

Audi A4 B7 AVANT

Napęd na ośkę
Rok 2006
silnik 1.8 TURBO 163 km ( BFB )
Kolor LZ5C ( Mauritius Blue Metallic )

Przebieg wg licznika 224 tyś km
Auto jest w oryginalnym lakierze na każdym elemencie ( bardzo dokładnie obmacane miernikiem )

Auto kupione od użytkownika Patryk195( dzięki panie, negocjacje były zaje***** trudne)

Auto po wymianie kompletnego rozrządy, oleju MOTUL, pasków, tarcz tył i klocków...i kilku rzeczy ułatwiających mi dalsze działanie icon_e_smile.gif

Wyposażenie :

- kolorowy FIS
- całe nagłośnienie BOSE + sub
- pakiet oświetlenie wew
- kierownica multifunkcyjna w skórce
- brzydkie drewniane dekory

- i pewnie kilka innych mało ważnych rzeczy

- z rzeczy które interesują mnie najbardziej to prawie nowy gwint EIBACH by KW

MODY:

- Brak tylnej wycieraczkia - zaślepka własnej produkcji

- Zawieszenie gwintowane Eibach ProStreet S

- Dekory oklejone folią ( szczotkowane aluminium ) - kminię nad czymś innym bo folia niestety nie zdała egzaminu..

- Felgi Concept V44 8.5x19 et42 i 9.5x19 ET40 plus dekle AUDI od Patryk195 ( dziękoowka :) )

- opony SUNNY SN3970 225/35/19

- wywalenie wszelkich emblematów z klapy

- listwy oryginał S-line

- Lotka oryginał S-line

- dokładka zderzaka tył na 2 wydechy S-line

- skórzana tapicerka ( elektryczne plecy, wysuwane uda, tył MCdonald )

- usunięcie czujników maty zajętego siedzenia ( VCDS)

- lampy przód US ( VCDS )

- nowa gałka zmiany biegów S-line

- Zmieniarka cyfrowa MP3 Yatour

- Podłokietnik obszyty czarną skórką

- Przyciemnienie wszystkich szyb ( tył + wszystkie boczne )

- końcówki wydechu Buzzer 90mm

-......

MOJA POPRZEDNIA FRANCA:

qOAmu1Z.jpg

I POLO

vs4LdF7.jpg

A TO JUŻ STOCK IDEALNY POD GRZEBANIE

vsEZi7X.jpg

LHXFYZs.jpg

xIPYbAU.jpg

n4EsbCJ.jpg

STAN OBECNY CZYLI WIOSNA 2016 :)

PEBHwLS.jpg

88ufTL1.jpg

lEe8D2S.jpg

i7o7i4h.jpg

goEuQdt.jpg

wCUyFw2.jpg

Edytowane przez fajgi

Opublikowano

Fajna fura. Kolor mój ulubiony. Pakuj bixa i zapodaj grzane kubełki.

Opublikowano

No jest co robić :wink4: Z koloru można sporo wyciągnąć, zerknij do mnie... :whistling: Powodzenia w rezaniu! Bix, Stołek, jakieś koło... a później już z górki. :good::decayed:

Opublikowano

Taaaaa raczej pod górkę, bo końca nigdy nie widać ?. Jakbym widział bliźniaka ?

Opublikowano
  • Autor

Taaaaa raczej pod górkę, bo końca nigdy nie widać . Jakbym widział bliźniaka

I w tym jest problem...niby człowiek sądzi, że starczy...a nagle nowy pomysł i trzeba rypać nadgodziny w pracy hehe

Auto w poniedziałek jedzie do SPA:) glinka mycie polerowanie oraz wosk SOFT Mettalica ....powinien odzyć :)

Z małych rzeczy cieszących oczodoły - idzie do mnie gałka zmiany biegów :) Fotki z montazu zapewne jutro:)

Dziś auto otrzymało nowe wycieraczki, bo strona pasazera płakała jak zbierała wode hehe : )a

Opublikowano

no gwincik juz jest i to nie byle jaki,bixy wiadomo w kazdej a4 powinny byc montowane seryjnie bo auto z soczewka poprostu rozpier...la system :) jakby by co to mam fajny nietypowy set speedów 9 dookola et52 i tyl z rantem 33 w 19stce oczywiscie ;)

Opublikowano
  • Autor

Niesttey koło musi poczekać do lutego/marca więc dopeiro wtedy na powaznie będę się rozglądał :)

A tym czasem nowa gałencja na pokładzie...niby tylko detal ale cieszy oko:)

hV3qzjK.jpg

Opublikowano

Kolor ładny;-) te dekory bym zmienil bo jak dla mnie kiepsko to wyglada :-(

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Wygląda na używaną ta gałka .

Opublikowano

droga długa, kolor dobry, teraz koło, ciemna szyba i odnowa lakieru i bedzie juz git... :) powodzenia :)

Opublikowano
  • Autor

droga długa, kolor dobry, teraz koło, ciemna szyba i odnowa lakieru i bedzie juz git... :) powodzenia :)

Dekory będą zmianione oczywiście...już nad tym pracuję :)

Gaka jest nowa i na żywo raczej sprawia takei wrażenie...aparat z Samsunga troszkę wpływa na odczucia :)

SPA już jutro, napewno wrzuce małą fotorelację :)

No więc dziś 5 godzinek w dwie osoby i autko nie do poznania, poschodziły lekkie ryski, delikatnie widoczne zmatowienia, zniknęła też rysa na masce, której kolega bał się podjąć...ale już jej nie ma i nawet trochę klaru pozostało :)Lakier odżył i to mocno :)

Czym walczylismy....

- Mycie wstępne - pianownica + ValetPRO Advenced neutral

- Glinkowanie ValetPRO Blue Traditional Clay

- mycie po glince ValetPro Concentrated Car Shampoo

- Szczeliny i wneki jak i całe auto wytarte, reszta wody wydmuchana sprężonym powietrzem

- polerowanie Poorboys World SSR2.5 medium

- Polerowanie Menzerma SF4000 Super Finisch

- Odtłuszczenie karoserii IPA alkohol izopropylowy

- Na koniec nałożony wosk SOFT 99 z serii Metalica ( podwójne nałożenie )

- Nie mam pojęcia czym kolega robił opony...ale nie plakiem hehehe:)

- Szyby po całym zabiegu umyte środkiem firmy Kenotec

- Lampy tył i przód potraktowane Megulars Plast-X

- Relingi oraz grill i chromy na zew potraktowane Megulars Hot Rims...wiem..to jest do felg:) Ale z powodzeniem usunęło naloty na chromach oraz wyciągnęło z nich lusterko :)

Wrażenia...auto zrobiło się ślisgie jak węgorz wyjęty z wody hehe :) Nie padało ale zapewne efekt kropelkowania uchwycę na foto, lakier zrobił się mocno głęboki i nabrał życia - widać znaczącą różnice i o to chodziło, poza tym wosk Soft 99 troszkę lepiej zapewni ochronę lakieru na zime niż zwykłe qiuckdetailery.... :)

A najlepsze jest to, że efektem końcowym nie mogę sie pochwalić( choć na foto coś tam widać hehe) bo było tak ponuro i ciemno, że z fotek raczej nici....a po 30 minutach pierdyknęło z nieba heh : )Poza tym nie przygotowałem się sprzętowo i musiał wystarczyć telefon...

q3qLr7l.jpg

184gIcj.jpg

f2PJNss.jpg

VMd079J.jpg

5XJDmkb.jpg

IbAtYn8.jpg

SYwsNES.jpg

Edytowane przez fajgi

Opublikowano

[emoji4]

Edytowane przez Beny

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Zima nie chce przyjść a w zimę miałem zbierać graty żeby na wiosnę autko wyglądają już spoko :) No ale nie będe czekał na śnieg żeby wydać kilka groszy :)

Wpadła lotka, oczywiście oryginał, listwy S-line, dekory zostały oklejone folią "szczotkowane aluminium" - jeżeli folia przetrwa zostaje, jeżeli nie - dekory zostaną polakierowane? Jaki kolor czy odcień ? tego nie wiem - zależy jak spisze się folia ORACAL :)

Zakupiłem też adapter Nokia Coolman....i wreszcie zestaw głośnomówiący gra i buczy :)

YGbGowP.jpg

TdnaZNa.jpg

OsMB7L7.jpg

Opublikowano

Masz więcej zdjęć A3 ? :decayed: Jaki miała kolor ? Gwint czy air ? 19" ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Info na PW :)

Malutki UP - dziś wybrałem się pod Tczew, załadowałem do bagaja i już mam w garażu :)

Omotany Japan racingami i innymi rzeczami jednak postanowiłem delikatnie uspokoić sytuację i pojść w coś oryginalnego i jednocześnie takiego, co jeszcze na B7 nie widziałem :)..albo słabo szukałem bo tylko czarne B7 na takiej feldze znalazłem w wuju google..

Felgi z Audi A8 ( tak mi się wydaje )

9x19 Et33, Proste, oryginalne, jedyny mankament to delikatnie poobdzierane ranty ale niejedne felgi już ratowałem więc i te dostaną nowiutką powłokę :)

BRsz8Bb.jpg

Edytowane przez fajgi

Opublikowano

Słabo szukałeś :wink:

bdd8838e4ae8.jpg

Szkoda, że do renowacji, bo mają fajną delikatną ori polerkę frontów.

Opublikowano
  • Autor

toć pisze, że czarna znalazłem hehe:) z tym, że ja tą niżej i w takim setupie bardziej mi się podoba...nisko ile się tylko da ..i tak ma być :)

OOGnRq7.jpg

Edytowane przez fajgi

Opublikowano

Nic nie poradzę, że moja też czarna :)
Ja w tym roku może będę coś kręcił w dół, ale na tak nisko garaż podziemny i wjazd do niego mi nie pozwoli :/

Opublikowano
  • Autor

Dotarły nowe opony Sunny, to już mój 3 komplet tych opon i mimo tego, że to skośnookie opony nie dam na nie powiedzieć złego słowa, dwa sezony na Air ride w A3 i zero jakichkolwiek problemów :)

Rozmiar 225/35/19 - myślę, że na 9J powinna się fajnie ułożyć :)

Jak widać opona może służyć też jako bunkier :)

kESS9LG.jpg

Opublikowano

Witaj,

Rozumiem, że te 9 x 19 Et33 wrzucasz z Air Ride lub gwintem?

Przy zwykłym zawiasie trzeba by ranty błotników rolować ?

Pozdrawiam!