Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zabranie prawka na 3 miesiace

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Czy tylko mnie na forum spotkala mila nagroda odebrania prawka na 3 miesiace? :) Czy moze jednak nie jestem sam?

Zabrane za przekroczenie o 50km/h.

Ktos moze mi odpowie.. Zabrali mi prawko dokladnie 28.09.2015r czyli oddadza mi je 28.12.2015 ? Od kiedy licza sie te 3 miesiace?

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Mi się wydaje że nie od daty przewinienia a od daty otrzymania dokumentu w WK w przypadku zabrania przez policje od razu to na pewno kilka dni w tył ale np. gdy nie posiadasz go przy kontroli to zapewne przedłuża się o tyle kiedy je zwrócisz. Tak bynajmniej mi się wydaje i gdzieś to słyszałem.

Edytowane przez davcio_ukf

Opublikowano
  • Autor

No wlasnie ja nie wiem.. Dzwonilem do stolecznej, na moj posterunek i brak mi slow do naszych funkcjonariuszy. Chamstwo i wszystko, zeby Ci utrudnic zycie. Nie dadza zadnych informacji. Jedni mowia tak inni inaczej. Jedni nie sa od tego i tak zwalaja kazdy na kazdego. Zero konkretnego podejscia!

Opublikowano

U mnie teść miał podobno sytuacje. Zabrali na 3 miesiące czyli Zabrali 15 lipca a oddali 16 października

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

Czyli w sumie od daty zatrzymania rowne 3 miesiace, a nie od daty podjecia decyzji przez sad czy staroste.

Opublikowano

hej. z ciekawostek rozmawiałem z gościem co prowadzi stronę "anuluj mandat" i jeśli złapie policja za przekroczenie 50km to najlepiej niemam prawka przy sobie zapomniałem schować głęboko i niemam dlaczego bo policja nie może zabrać czegoś czego niemam co najwyżej dostaniesz mandat za brak dokumentów i przekroczenie prędkości nie testowałem ale co szkodzi jak ktos nie wierzy zapraszam na stronę anuluj mandat ja rozmawiałem osobiście

Opublikowano
  • Autor

hej. z ciekawostek rozmawiałem z gościem co prowadzi stronę "anuluj mandat" i jeśli złapie policja za przekroczenie 50km to najlepiej niemam prawka przy sobie zapomniałem schować głęboko i niemam dlaczego bo policja nie może zabrać czegoś czego niemam co najwyżej dostaniesz mandat za brak dokumentów i przekroczenie prędkości nie testowałem ale co szkodzi jak ktos nie wierzy zapraszam na stronę anuluj mandat ja rozmawiałem osobiście

Korzystalem z porady. Nic mi to nie dalo. Nie da rady odzyskac prawka i tyle.

Opublikowano

Nie odzyskałeś bo oddałeś a co w przypadku gdy nie masz przy sobie? Może być tak jak napisał marcin goldi

Opublikowano
  • Autor

Nie odzyskałeś bo oddałeś a co w przypadku gdy nie masz przy sobie? Może być tak jak napisał marcin goldi

Polak madry po fakcie. Teraz to i ja jestem mocny odnosnie tego co pies moze, a co nie. Jest zapis, ze funkcjonariusz dokonujacy pomiaru radiowozem, za przekroczenie predkosci bez sygnalizacji swietlnej tez powinien stracic prawko. Jesli przekroczy o 50. to wlasnie z anuluj-mandat.pl

Opublikowano

Siema.

Czy tylko mnie na forum spotkala mila nagroda odebrania prawka na 3 miesiace? :) Czy moze jednak nie jestem sam?

Ktos moze mi odpowie.. Zabrali mi prawko dokladnie 28.09.2015r czyli oddadza mi je 28.12.2015 ? Od kiedy licza sie te 3 miesiace?

29.12.2015 odbierasz dokument

gdy nie masz go przy sobie to i tak dostaniesz wezwanie od UM lub UG do jego zwrotu.

Opublikowano

Czyli co jeśli mam kamerkę z tyłu i z przodu i nagram że np. mnie zatrzymuje za prędkość 50 powyżej dozwolonej i nie użyje ani razu świateł uprzywilejowania to jest na to jakiś paragraf ?

Jaki ? :)

Opublikowano
  • Autor

Siema.

29.12.2015 odbierasz dokument

gdy nie masz go przy sobie to i tak dostaniesz wezwanie od UM lub UG do jego zwrotu.

No wlasnie. To mam na mysli. Jedynie wydluzy to okres, ze nie masz prawka. Oddac i tak musisz.

Czyli co jeśli mam kamerkę z tyłu i z przodu i nagram że np. mnie zatrzymuje za prędkość 50 powyżej dozwolonej i nie użyje ani razu świateł uprzywilejowania to jest na to jakiś paragraf ?

Jaki ? :)

Nie musisz miec kamerki. Wystarczy, ze policja Cie nagrywa. To jest dowod. Sami na siebie donosza. Poczytaj na anuluj mandat.pl :)

Opublikowano

Tez spotkało mnie to na 30 jechałem 86 i jeszcze 2 miesiące mi zostały.

Z tego co się orientowalem to prawko odzyskam 3 miesiące po tym jak policja je zatrzymała albo 3 miesiące potym jak dokument trafił do starosty ale od czego to zależy nie wiem narazić czekam może bliżej daty oddania prawka dostane wezwanie jakieś zobaczymy

Mi zabrano 17, a wczeto postępowanie administracyjne 21 no taki przyszedł mi list ze starostwa

Przy odbiorze musisz jeszcze zapłacić 17,50 ;)

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Przy odbiorze musisz jeszcze zapłacić 17,50 ;)

Zapłacić ku**a za co niby? Chore państwo i chory system!

Z tego co czytałem na forach to czas liczy się od dnia zatrzymania prawka. Tak mi też powiedział PIES, który mnie zatrzymał.

Opublikowano

Tez mi tak mówił ale tak wyczytałem w necie dowiem się w grudniu jak będę odbierał prawko a zapłacić za to ze ci prawko trzymali ;)

Opublikowano
  • Autor

Farta masz bo na swieta prawko odbierzesz. A ja dopiero po swietach. Jesli z data zatrzymania prawka to 28.12 dopiero -.-

Opublikowano

Jeden plus tego ze przynajmniej przy aucie mam czas teraz porobić ;p

Ale słyszałem ze od nowego roku pkt karne mają się nie kasować

Opublikowano

I co, będziesz je zbierał aż Ci prawko dożywotnio zabiorą?

Opublikowano

Dokładnie nie wiem jak to będzie ale tak slyszalem

Opublikowano

To za kilka lat kierowcy nie napędzaliby gospodarki. To nie przejdzie.