Aleksanderr Opublikowano 19 Października 2015 Opublikowano 19 Października 2015 Witam, dalej męczę się z kłopotem, ale wpadłem na pomysł który powinien przejść bez problemu jeśli się dowiem czy poprzedni właściciel który mi go sprzedał zgłosił umowę do wydziału komunikacji Chodzi mi o to, że mam pojazd na siebie i na Ojca który nie żyje, nie został przerejestrowany, mam umowę kupna-sprzedaży. Chętnie bym napisał nową umowę na samego siebie, i problem by był z głowy, tylko jeśli poprzedni właścieciel nie zgłosił umowy sprzedaży. Czy ktoś ma możliwość sprawdzenia czy pojazd został zgłoszony do WK jako sprzedany? Nie chce sobie robić zbytnio kłopotów, jeśli facio zgłosił go, a ja pójdę z inną umową czy nie będę mieć przykrych konsekwencji, od kupienia mineło 3 lata. Oczywiście za rzetelne informacje się wynagrodzę
hak64 Opublikowano 20 Października 2015 Opublikowano 20 Października 2015 To zdaje się nie jedyny Twój problem. Jeśli zakupiłeś pojazd przed 11 lutego 2013, to możesz mieć także kłopot z UFG. Sprzedający zgłaszając ubezpieczycielowi zbycie pojazdu otrzymywał zwrot niewykorzystanej składki OC, a sama umowa OC traciła ważność po ustaniu okresu jej obowiązywania. Dla ciebie oznaczało by to, że płaciłeś ubezpieczycielowi nienależną składkę, a sam pojazd nie był ubezpieczony. Dokonując teraz rejestracji pojazdu UFG otrzyma informację o braku ciągłości ubezpieczenia i nałoży ustawową karę... Nie chce sobie robić zbytnio kłopotów, jeśli facio zgłosił go, Najprostszym rozwiązaniem jest kontakt ze sprzedającym i sporządzenie nowej umowy lub aneksu do tej starej.
Robero321 Opublikowano 20 Października 2015 Opublikowano 20 Października 2015 Stary jeździsz ponad 3 lata nie przerejestrowanym samochodem ???
Aleksanderr Opublikowano 20 Października 2015 Autor Opublikowano 20 Października 2015 w sumie dwa lata, nie samochodem kupiłem na siebie i na ojca a zaraz ojciec mi zmarł, a nie chcemy robić sprawy spadkowej.
Robero321 Opublikowano 20 Października 2015 Opublikowano 20 Października 2015 A nie prościej by było napisać umowę z datą odpowiednią że odkupiłeś pojazd ? Tyle że to kawał czasu...
Aleksanderr Opublikowano 22 Października 2015 Autor Opublikowano 22 Października 2015 Chce napisac umowe pomijajac ojca. I nie chce wladowac sie na mine jesli w wydziale powiedzą mi ze typ sprzedał na dwoch wlascicieli a czemu teraz jest jeden. I interesuje mnie fakt czy wydział może sprawdzić ze pojazd został sprzedany.
hak64 Opublikowano 22 Października 2015 Opublikowano 22 Października 2015 interesuje mnie fakt czy wydział może sprawdzić ze pojazd został sprzedany. Nie może , tylko z pewnością to zrobi! Potem zgłosi sfałszowanie dokumentu i odmówi rejestracji...
Aleksanderr Opublikowano 24 Października 2015 Autor Opublikowano 24 Października 2015 Wlasnie chce sprawdzic czy poprzedni wlasciciel zglosil. Napewno jest opcja tylko nie znam zadnych osob.
hak64 Opublikowano 24 Października 2015 Opublikowano 24 Października 2015 Najprostszym rozwiązaniem jest kontakt ze sprzedającym i sporządzenie nowej umowy lub aneksu do tej starej. Może nie doczytałeś.
Aleksanderr Opublikowano 24 Października 2015 Autor Opublikowano 24 Października 2015 nie mam żadnego kontaktu do sprzedającego, i z tego co mówił wyjechał na stale zagranice
Robero321 Opublikowano 24 Października 2015 Opublikowano 24 Października 2015 To jak chcesz żeby było cacy to postępowanie spadkowe i problem z głowy w każdym innym wypadku możesz umoczyć.
Aleksanderr Opublikowano 24 Października 2015 Autor Opublikowano 24 Października 2015 I dowiedziałem się. Pojazd jest zgłoszony jako sprzedany. Dziękuje koniec tematu. to jeszcze 3 latka i sprawa spadkowa:)
Rekomendowane odpowiedzi