alarec Opublikowano 26 Października 2015 Opublikowano 26 Października 2015 Hej, mam pytanie: Jak zciągnąć listwy boczne środkowe drzwi? Chodzi mi akurat o prawą przednią. Ją się wysuwa? w którą stronę? Przyrdzewiała mi i muszę coś z tym zrobić. Swoją drogą każdy pisze że to częsta przypadłość a nikt nie pisze jak je zdemontować, a nie chce nic połamać. Znalazłem listwę z moim kolorkiem i nie wiem czy kupić czy reanimować tą starą. Wyposażyć się w jakieś zaczepy może? (zna ktoś numer tych że zaczepów?). Z góry dzięki za odp.
nitroo Opublikowano 27 Października 2015 Opublikowano 27 Października 2015 Chyba nie zrozumiałeś, co Jarek napisał.
alarec Opublikowano 27 Października 2015 Autor Opublikowano 27 Października 2015 (edytowane) aaa, ok, spoko, nie zrozumiałem - rzeczywiście Czyli środkowe są na klipsy, tak? (chyba jeszcze tam jakaś taśma montażowa siedzi?) i jeszcze jedno pytanie, czy do b6 podejdzie listwa od b7? (tym razem pytam się o listwę dolną) Edytowane 27 Października 2015 przez alarec
Gość Opublikowano 27 Października 2015 Opublikowano 27 Października 2015 Listwy dolne pasują od B6 do B7 i odwrotnie. Tak samo s-line, s4 czy seryjne. Technicznie są takie same, różnią się wizualnie. A jeśli chodzi o środkowe to pod nimi masz to :
alarec Opublikowano 28 Października 2015 Autor Opublikowano 28 Października 2015 To jeszcze dopytam o te listwy B7/B6 jeśli mówisz że różnią się wizualnie. Będzie widać że jest inna jeśli założę jedną od B7, tak?
Gość Opublikowano 28 Października 2015 Opublikowano 28 Października 2015 oczywiście że tak : Rusz portfelem to Ci sprzedam listwy s-line i jeszcze pod kolor pomaluję ;-)
asmaxx Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Witam, Panowie i Panie:) Wczoraj zauważone małe "ała". Dolna listwa s-line odstaje. Podpowiedzcie jak to zrobić samemu. Żeby jej nie uszkodzić. Prosiłbym o dokładny opis. Bo z tego co już doczytałem wyżej to jest tam taśma plus zaczepy. Czy trzeba jakoś podważyć, przesunąć ( ale jak bo ani drgnie) itp. Będę wdzięczny! Pozdrawiam
tom4275 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 od wewnętrznej strony drzwi masz na końcach 2 śrubki, odkręcasz, przesuwasz w bok listwę żeby wyszła z zaczepów i wyjmujesz, zapewne mocowanie odkleiło się od listwy, więc dobry klej montażowy i sprawa załatwiona
asmaxx Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Dzięki za odp, właśnie znalazłem filmik pokazujący co i jak:)
Rekomendowane odpowiedzi