wrclaguna Opublikowano 29 Października 2015 Opublikowano 29 Października 2015 No no bortnez, a co mi ten komfort się uwalił w głowie... Procedura zatrzymała się na bortnez... Trochę namieszałem. Po odłączeniu tego modułu auto nie odpala? Bortnez czyli MCE 09 bez problemu wymienisz a auto odpala , co innego KOMFORT 46 Na przyszłosc prosze pisać dokładniej jakis scan z auta oraz dane bo tak sa nieporozumienia
sowiq Opublikowano 29 Października 2015 Opublikowano 29 Października 2015 A czy to przypadkiem nie jest tak, że jak skan zatrzymał się na 09, to po wymianie i kolejnym skanie może się okazać, że kolejne sterowniki też są z jumy?
MarcinOslo Opublikowano 29 Października 2015 Opublikowano 29 Października 2015 Zależy od tego jak serwisant to robił. Czy robił to manualnie czy pełen scan auta. Jeśli robił pełny to w momencie wyskoczenia błędu na 09 mógł przerwać ale mógł tez pominąć 09 i zakończyć procedurę.
tomikfr Opublikowano 29 Października 2015 Autor Opublikowano 29 Października 2015 (edytowane) W serwisie poprosiłem o info ile sterowników jest chronionych przed rozpoczęciem procedury CP. Poinformowali mnie ze dwa sterowniki są chronione, Gatewey i bortnez. Jak to rozumieć jak te dwa były chronione, to reszta jest ok? System zatrzymał się na bortnez a Gatewey dalej nie wiem jaką ma historię... Edytowane 12 Listopada 2015 przez tomikfr
wrclaguna Opublikowano 29 Października 2015 Opublikowano 29 Października 2015 Jak mozesz to daj scan z auta bo:jak był wymieniany gateway to CP powinno byc na wiekszosci modułachjest to najwazniejszy sterownik w aucie
MarcinOslo Opublikowano 29 Października 2015 Opublikowano 29 Października 2015 Masz CP tylko na bortnezie. Obojętnie jaki moduł wymieniasz ,jeśli ma on CP to błąd CP pojawia sie rownież w gateway. Jakby gateway był wymieniony to tak jak pisze poprzednik miałbyś błędy CP we wszystkich modułach ,a w środku nic by nie działało łącznie z klima ,zegarami ,oświetleniem itd
tomikfr Opublikowano 29 Października 2015 Autor Opublikowano 29 Października 2015 Ogólnie wszystko działa w aucie. Scanu nie mam, przynajmniej serwis mi nie dał... Mam rozumieć, że to bortnez jest wszystkiego winny, a bramka jest ok? (błąd pokazał się na bramce z automatu?)
tomikfr Opublikowano 30 Października 2015 Autor Opublikowano 30 Października 2015 Myślę o zakupie nowego modułu bortnez, są dwie oferty na allegro. Znacie sprzedawców, polecacie? http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5571700415 http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5631599731
wrclaguna Opublikowano 30 Października 2015 Opublikowano 30 Października 2015 Pytaj sprzedawców o Legalne pochodzenie czesci
Góral65 Opublikowano 30 Października 2015 Opublikowano 30 Października 2015 Myślę o zakupie nowego modułu bortnez, są dwie oferty na allegro. Znacie sprzedawców, polecacie? http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5571700415 http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5631599731 pisz do kolegi http://a4-klub.pl/index.php?/user/57937-marcin-o23/ on ma części z pewnego źródła
tomikfr Opublikowano 2 Listopada 2015 Autor Opublikowano 2 Listopada 2015 Mam MCE09 z literka N, mogę kupić z oznaczeniem P. Będzie wszystko działać?
Góral65 Opublikowano 2 Listopada 2015 Opublikowano 2 Listopada 2015 Mam MCE09 z literka N, mogę kupić z oznaczeniem P. Będzie wszystko działać? Tak, P obsługuje wszystko to co N + grzane fotele
tomikfr Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Opublikowano 4 Listopada 2015 (edytowane) Kupiłem drugi moduł, podobno legal, mam dowód zakupu oraz poświadczenie sprzedającego. Z niego też muszę zdjąć CP. Podobno jest możliwość bez wizyty w serwisie. Co o tym myślicie. Jest chłopak w mojej miejscowości który stwierdził, że może spróbować... Czy po takiej próbie (jeśli się nie uda) mogę jechać na serwis? Nic nie popsuje? Edytowane 4 Listopada 2015 przez tomikfr
wrclaguna Opublikowano 4 Listopada 2015 Opublikowano 4 Listopada 2015 Podobno jest możliwość bez wizyty w serwisie. Co o tym myślicie. Jest chłopak w mojej miejscowości który stwierdził, że może spróbować... Mozna i tak zrobić ale przy wizycie w ASO wywali ci z powrotem Czy po takiej próbie (jeśli się nie uda) mogę jechać na serwis? Nic nie popsuje? a co bedzie robił ? jaki ma sprzet ?
tomikfr Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Opublikowano 4 Listopada 2015 (edytowane) Dziś przyszedł mi drugi moduł, podłączyłem i wszystko zaczęło działać do pierwszego zapłonu... Usterki powróciły.. Edytowane 12 Listopada 2015 przez tomikfr
ChiPis Opublikowano 8 Listopada 2015 Opublikowano 8 Listopada 2015 Jak tam? Udało się odblokować to? Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
tomikfr Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Opublikowano 10 Listopada 2015 (edytowane) Zrobione offline Edytowane 12 Listopada 2015 przez tomikfr
s3marek Opublikowano 10 Listopada 2015 Opublikowano 10 Listopada 2015 Ktoś kupi od ciebie ten samochód kiedyś pojedzie w aso zrobić ochronę komponentu z jakiegoś innego sterownika i możesz mieć schody.
wrclaguna Opublikowano 10 Listopada 2015 Opublikowano 10 Listopada 2015 ON LINE mozna też zrobic poza ASO legalnie
Rekomendowane odpowiedzi