Jogurt998 Opublikowano 31 Października 2015 Opublikowano 31 Października 2015 Witam Wszystkich mam maly problem z s4. Wyciagalem silnik zeby go uszczelnic i przy okazji wymienilem dwumas i sprzeglo .. czyscilem przepustnice i kolo pasowe zostalo wymienione na aluminiowe. wszystko ladnie pieknie poskladalem odpalam i wielki ...... trzesie buda jak by sie miala rozleciec bledow w silniku brak . ma ktos jakis pomysl?
Jogurt998 Opublikowano 31 Października 2015 Autor Opublikowano 31 Października 2015 poduszki silnika poduszki sa oki bledow nie wywala i przed wymiana bylo dobrze tylko po wymianie tak sie zrobilo
niebieski708 Opublikowano 31 Października 2015 Opublikowano 31 Października 2015 A dwumas jaki? Nowy czy regenerowany?
Robero321 Opublikowano 31 Października 2015 Opublikowano 31 Października 2015 Dwumas nowy ale być może nie dobrany idealnie. Jurek dwumas dobierany po Win ? czy po modelu z katalogu ? porównywany był ze starym ?
niebieski708 Opublikowano 1 Listopada 2015 Opublikowano 1 Listopada 2015 A czy koło pasowe może pracować z ori dwumasem czy może musi mieć i lżejszy dwumas? Sprawdzales? Bo z jednej strony już masz lżej na wale ;-)
Jogurt998 Opublikowano 1 Listopada 2015 Autor Opublikowano 1 Listopada 2015 teoretycznie byl dobrany po vinie byl porownany ze starym .. i wszystko to samo .... fakt nie sprawdzalem przyznaje sie czy dwumas tez musi byc lzejszy ale czy to by zrobilo az taka roznice ... hym ..... A dwumas jaki? Nowy czy regenerowany? dwumas nowy z IC
Robero321 Opublikowano 1 Listopada 2015 Opublikowano 1 Listopada 2015 a czy razem z dwumasem wymieniłeś całe sprzęgło ?
Jogurt998 Opublikowano 1 Listopada 2015 Autor Opublikowano 1 Listopada 2015 a czy razem z dwumasem wymieniłeś całe sprzęgło ? tak caly zestaw jest nowy ..... ehh juz kota dostaje
Robero321 Opublikowano 1 Listopada 2015 Opublikowano 1 Listopada 2015 to jak cały zastaw zapodałeś nowy to są tylko dwie opcje 1 Uwalony dwumas lub tarcza sprzęgła krzywa. (czasami zdarza się że i nowe dwumasy są walnięte ale tej marki co kupiłeś nie słyszałem żeby wyszła jakaś lewa partia co innego w LUKu tam wyszło sporo bubli) 2 Złe zmontowane 2a Źle zmontowane i przez to uwalona któraś z części.
Path Opublikowano 1 Listopada 2015 Opublikowano 1 Listopada 2015 Jurek numery dwumasy i sprzęgła, które Ci podałem były na 100% poprawne, bo brane pod numer VIN Twojego auta z ETKI. Podaj tu numer LUK'a, który wsadziłeś to zobaczymy czy aby na pewno dobre Ci wysłali.
niebieski708 Opublikowano 2 Listopada 2015 Opublikowano 2 Listopada 2015 (edytowane) Raczej źle zamontować się nie da ;-) chyba że na siłę ;-) (ustawienie śrub) ale jak koledzy mówią może już padnięty kupiłeś. Edytowane 2 Listopada 2015 przez niebieski708
Mortiis Opublikowano 2 Listopada 2015 Opublikowano 2 Listopada 2015 Do naszych esek są dwa rodzaje sprzęgła i dwumasu, co do IC to bym im nie wierzył za bardzo
Jogurt998 Opublikowano 2 Listopada 2015 Autor Opublikowano 2 Listopada 2015 Mati bylo wszystko brane po Twoich numerach tzn zamienniki z IC i co sie okazuje niby wszystko ladnie a tu wielka du...... nic nie pasuje bo po zamontowaniu sprzegla do dwumasu roznica miedzy starym zestawem a nowym jest okolo 7 mm i nowy zestaw pracuje caly czas i dlatego nie mam sprzegla wogole... :/ a zamowil mechanik dzis drugie o nr 415 0230 10 i kurcze niby kolnierz wiekszy od dwumasu o 4 mm ale reszta zestawu rozni sie miedzy nowym a starym o 1 mm czyli wiadomo zuzycie . a na tym niby orginalnym zamienniku roznica byla 6 mm :/ jutro wam wszystko opowiem na spocie pozdrawiam temat jeszcze nie skonczony .. Do naszych esek są dwa rodzaje sprzęgła i dwumasu, co do IC to bym im nie wierzył za bardzo swieta racja to co bylo niby jako zamiennik nie pasuje a zamowilismy od b7 i pasuje no ale zobaczymy jak go odpale i jutro czekamy na kierownika IC co on na to i zobaczymy jak sie to potoczy...... a wiesz moze jaki Ty masz nr dwumasu i sprzegla ??
Robero321 Opublikowano 2 Listopada 2015 Opublikowano 2 Listopada 2015 Z tego co słyszałem do Twojego modelu silnika były 4 skrzynie może musisz szukać po modelu skrzyni.....
niebieski708 Opublikowano 3 Listopada 2015 Opublikowano 3 Listopada 2015 Jogurt miałem identyczną sytuację u siebie ;-) tarcza jak i dwumas powinna pasować :-) różnica tkwi w docisku.
Jogurt998 Opublikowano 3 Listopada 2015 Autor Opublikowano 3 Listopada 2015 Jogurt miałem identyczną sytuację u siebie ;-) tarcza jak i dwumas powinna pasować :-) różnica tkwi w docisku. to niezly misz masz mam w samochodzie kurcze ale jak zlozylismy to nowe sprzeglo z tym nowym nowym kolem dwumasowym niby od b7 to wszystko dziala jak nalezy kurcze i o co kaman ?? a od czego miales docisk ??
niebieski708 Opublikowano 3 Listopada 2015 Opublikowano 3 Listopada 2015 Też od S4 który pasuje do 3.0 i 2.7 tdi ?
Jogurt998 Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Opublikowano 4 Listopada 2015 no to ladnie moj dzisiaj zabrali do IC i beda rozkminiac co poszlo nie tak jak cos bede wiedzial bede pisal pozdrawiam
niebieski708 Opublikowano 4 Listopada 2015 Opublikowano 4 Listopada 2015 Nic nie sprawdzą bo tylko taki u nich w katalogu występuje ;-)
Rekomendowane odpowiedzi