Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[BPW] Dziwne objawy film pokazowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Od jakiegoś czasu dzieje mi się z silnikiem coś co nie mogę zlokalizować.

Czasami nie zawsze gdy jadę autem i robie jakies 10/30 KM i hamuje staje w miejscu telepie silnikiem tak jak by coś blokowało dusił się nie umiem odpowiedzieć jakie to odczucie a gdy stoje w miejscu na biegu jałowym i wciskam gaz to dziwny dźwiek wydobywa się jakiś jest to na filmiku

Prosze o pomoc co to może być może ktoś sie z takim problemem napotkał.

Edytowane przez strazak990
Opublikowano

Nagraj filmik jeszcze raz, (ze zdjętą osłoną silnika ) objeździj go powoli kamerą ze wszystkich stron robiąc jednocześnie przegazówki , czym dłuższy tym lepiej :decayed:

Opublikowano

Nagraj filmik jeszcze raz, (ze zdjętą osłoną silnika ) objeździj go powoli kamerą ze wszystkich stron robiąc jednocześnie przegazówki , czym dłuższy tym lepiej :decayed:

Dzisiaj jeżeli mi się to zrobi to zrobię tak jak Mówisz tylko jak nic nie robie nie gazuję czy cos to tylko telepie silnikiem i tak jak by się dusił...

Opublikowano

To dźwięk turbiny nie to że się kończy a coś jest przyczyną wytwarzania tego dźwięku,jeśli dzieje się to czasami może być to efekt wypalania się Dpfu.a że może często mu przerywasz wypalanie to on c z Estonia włącza wypalanie aby dokończyć procedurę... A jeśli to nie przez Dpf to coś jest z osprzętem turbiny-kierownice spalin lub coś z Gruszka turbiny.

Opublikowano

To dźwięk turbiny nie to że się kończy a coś jest przyczyną wytwarzania tego dźwięku,jeśli dzieje się to czasami może być to efekt wypalania się Dpfu.a że może często mu przerywasz wypalanie to on c z Estonia włącza wypalanie aby dokończyć procedurę... A jeśli to nie przez Dpf to coś jest z osprzętem turbiny-kierownice spalin lub coś z Gruszka turbiny.

Czy idzie sprawdzić co to może być??

Dodam jeszcze to że wydaje mi się że robi się to tylko gdy jest wilgotno na dworze tak mi się wydaje

niewiem czy ma to jakieś znaczenie...

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli tak to powiedz kiedy ostatnio był wymieniany filtr powietrza i w jakich warunkach terenowych jest auto eksploatowane ? :decayed:

Edytowane przez piotrsob1
Opublikowano (edytowane)

Zmieniam wszystkie filtry wraz z olejem...

W warunkach ? normalnych troche wilgotnym (HOLANDIA)

tutaj nowy lepiej słychać przy 0:30 min Coś się przełancza w silniku i normalnie chodzi słychac po turbo jak gwiżdże ... i dodam że tam gdzie kameruje jest bardzo gorąco.

Jednak okazało się sprawy związane z wypalaniem się dpf-u był uszkodzony jakiś czujnik i ciągle próbował sobię włanczac procedurę wypalania dpf ...

co było związane własnie z tym dziwnym zachowaniu silnika.

Edytowane przez strazak990