Skocz do zawartości
IGNOROWANY

jaki silnik ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzisiaj wymieniłem wszystkie przewody podciśnieniowe jakie są ,,,,na wirniku turbiny luzu nie wyczułem , lekko się obraca , lecz turbiny nie słychać ...

Jedynie z samego rana na zimnym silniku ją słychać przez pare minut ,,,,ale może tak ma być ,,,nie mam porównania z inną taką Audi (chodzi o moc ) te 90 KM to szału nie ma

ktos mi kiedyś mówił że jak turbina nie chodzi to takim dieslem do setki się rozpędzić ciężko (prawda )?no ja nie mam problemu te 150....160 jechac (więcej się w moich stronach nie da pojechać po tych drogach heh)

Opublikowano (edytowane)

Prędkość maksymalna podawana przez producenta to 186 km/h z tego co pamiętam, jeżeli nie zdycha ci auto pod górki, nie ma muła na 4 i 5 biegu to wszystko jest dobrze.

Możesz na przykład nagrać filmik jak się rozpędzasz i ocenimy czy prawidłowo czy za słabo

Edytowane przez Majkeltaker
Opublikowano (edytowane)

Nie szukaj dziury w całym, autko jeździ przyspiesza, a czy świszczy czy nie to bez różnicy :) Jak ściągnąłeś wąż od turbo, było tam dużo oleju?

Edytowane przez lukasz51237
Opublikowano (edytowane)

Nie szukaj dziury w całym, autko jeździ przyspiesza, a czy świszczy czy nie to bez różnicy :) Jak ściągnąłeś wąż od turbo, było tam dużo oleju?

śladowe ilości ,,,,, na pewno dolot i EGR jest strasznie brudny bo dzisiaj zajrzałem to jest sporo sadzy ,,,,,ale to już większa robota

koledzy mam pytanie czy sensowna jest wymiana alternatora który jest bez sprzęgiełka i ma 120 A na alternator ze sprzęgiełkiem 140A?

w starym alternatorze 120 A siadły łożyska ,,,, nie można odkręcić nakrętki od koła pasowego a mam alternator 140 A sprawny

Edytowane przez Jacek31