Sedrak Dan Opublikowano 6 Listopada 2015 Opublikowano 6 Listopada 2015 Witam. Ostatnio oddałem auto do mechanika Bosch Auto Servce i dostałem taką fakturęhttps://drive.google.com/file/d/0B3VDB6 ... sp=sharingWlali mi również olej 0W30 gdzie wcześniej był 10W40 bodajże lany. Co sądzicie o tym zabiegu ?Wydaje mi się to dość dużo, choć wcześniej auto naprawiałem u innych mechaników z mizernym skutkiem, a dokonałem dość pechowego zakupu i często ich spotykam Pochodzę z Trójmiasta, więc jakby ktoś znał dobrego i sprawdzonego speca od Audi to z chęcią skorzystam.Ponieważ mam kilka problemów:- Przy redukcji na wysokie obroty zgrzyta mi skrzynia biegów. Została wymieniona i dalej to samo. Mechanik mówi, że w takim razie to koło dwumasowe- Żeby auto odpalić trzeba długoo kręcić- Mam wrażenie, że dużo pali. Średnio w cyklu 70% miasto / 30% trasa spalanie średnie na komputerze 11L , a gazu to 16L Poruszam w tym poscie wiele aspektów i nie chciałem dla każdego osobnego tematu zakładać.
jacek70 Opublikowano 6 Listopada 2015 Opublikowano 6 Listopada 2015 (edytowane) No powiem że zdarli z Ciebie ile wejdzie. Za sam olej nędznego castrola dałeś ponad 250 , filtry też min.100% za drogo. Kolega Wandej ma dobry olej LM 5w40 5 litrów za 189 z KW. No ale Ty robiłeś u Boscha ( sądząc po pieczątce) Edytowane 6 Listopada 2015 przez jacek70
Sedrak Dan Opublikowano 6 Listopada 2015 Autor Opublikowano 6 Listopada 2015 No powiem że zdarli z Ciebie ile wejdzie. Za sam olej nędznego castrola dałeś ponad 250 , filtry też min.100% za drogo. Kolega Wandej ma dobry olej LM 5w40 5 litrów za 189 z KW. No ale Ty robiłeś u Boscha ( sądząc po pieczątce) Koleżanka poleciła, bo jej mąż jest współwłaścicielem , ale tak to jest ze znajomymi :/ Stąd szukam porządnego warsztatu, bo mam już tego dość albo złodzieje albo patałachy. A co sądzisz o reszcie postu ?
jacek70 Opublikowano 6 Listopada 2015 Opublikowano 6 Listopada 2015 Zrób diagnozę bo mogą być błędy. Np.sonda lambda a wtedy takie spalanie. Co do skrzyni to sprawdź poduszki silnika i łapę skrzyni.
krzysiekml Opublikowano 6 Listopada 2015 Opublikowano 6 Listopada 2015 przepłaciłeś i to sporo,te ceny brak słów
Rekomendowane odpowiedzi