tedppp Opublikowano 7 Listopada 2015 Opublikowano 7 Listopada 2015 Witam, Czy ktoś może udzielić porady co zrobić w następującym przypadku: pliki mp3 odtwarzane z kart SD działają dobrze do ok 40s utworu i następnie się zatrzymują i ewentualnie przeskakują do następnego utworu. Zacięciu towarzyszy pisk. Podobna sytuacja ma miejsce podczas odtwarzania CD choć zacięcia pojawiają się w różnych momentach. Próbowałem resetu MMI, wielu kart SD o różnych pojemnościach (w tym zupełnie nowych) i problem się powtarza. Jest to MMI 3G basic, train ver. P0054_D1, MUsoft: 0147. Pozdrawiam!
czarek76 Opublikowano 7 Listopada 2015 Opublikowano 7 Listopada 2015 Masz jakieś błędy ? Spróbuj zaktualizować MMI bo masz starą wersje. Tu masz opisane co i jak http://a4-klub.pl/index.php?/topic/274779-aktualizacja-mmi-3g-wersje-softow-basic-oraz-high/
tedppp Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2015 Masz jakieś błędy ? Spróbuj zaktualizować MMI bo masz starą wersje. Tu masz opisane co i jak http://a4-klub.pl/index.php?/topic/274779-aktualizacja-mmi-3g-wersje-softow-basic-oraz-high/ Dzięki za reakcję. Nie ma żadnych błędów. Obawiam się trochę tej aktualizacji (właściwie własnej ignoracji w temacie) bo nigdy nic od nowości w 2011 nie ruszałem za wyjątkiem jednej aktualizacji map u dealera. Nie wiem co to takiego VCDS i 'stosowny kabelek'? Czy ten process można ewentualnie przywrócić do poprzedniej dobrej konfiguracji (tak jak można cofnąć windowsa do ostatniego restore point'a)? Pozdrawiam Witam, Znalazłem rozwiązanie mojego problemu bez upgradu softwaru. Po prostu przekonwertowałem pliki mp3 na inny bitrate - ze 128Kbps na 96Kbps i mniej na 64Kbps. Teraz się nie zacinają a ubytek jakościowy nie jest w tym przypadku zbyt istotny bo chodzi nie o muzykę a o audiobooki. Krótko mówiąc - moje MMI nie lubi zbyt dużych plików mp3. Pozdrawiam!
airbob Opublikowano 24 Grudnia 2015 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Nie zmienia to faktu że coś jest nie tak. Bitrate 128 to na dzień dzisiejszy straszna nędza takim standardem jest 256 i 320. Skoro stary rns-e nie ma z tym problemu to twój sprzęt powinien też to obsługiwać.
Rekomendowane odpowiedzi