Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Coś nie hulo - brak mocy

Gość ziXen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kolejny problem :kox:

Odpalam auto na benzynie - nic. Daję mu w gaz ale widzę że silnik próbuje cośkolwiek pohulać, gaz w podłogę a on się dusi, obroty spadaja i rosną.

Odpalam na gazie - super. wzorowo.

Ale kiedy jadę na gazie - auto się jakby dusi ponad 3tys obrotów. Trzeba naprawdę powoli przyśpieszać.

Moje podejrzenia są 2 - albo wtryskiwacze, albo sonda lambda. Macie jeszcze jakieś pomysły? Dodam że instalacja niestety robiona u magika, a za dolot powietrza służą mi 3 rurki pcv :facepalm:

Opublikowano

Jakieś błędy są?

Możesz coś jaśniej o tym dolocie ?

Opublikowano

Jakieś błędy są?

Możesz coś jaśniej o tym dolocie ?

błędów nie ma,

powietrze które dolatuje do mieszanki jest ograniczone, bo zdjęta jest gumowa rura i na jej miejsce są 3 rurki pcv.

Opublikowano

Ja mam pomysl taki aby wykonac reset ECU odlacz akumulator na 2 min i podlacz jesli fura zacznie hulac oznacza to ze masz gaz do regulacji.

Wysłane z mojego myPhone Qsmart Premium przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Na postoju okej, niedlugo zmierzam na miasto sprawdzimy tam. Jeżeli bedzie okej, wysylam piwo dhlem :D

Podczas jazdy benzyna prawie ok, gaz to samo, lipa. do tego kolektor wydechowy bardzo sie grzeje po krotkiej trasie nawet.

Edytowane przez ziXen
Opublikowano (edytowane)

Dlatego ze masz rozregulowany gaz pojezdzis troche na gazie i znowu bedziesz musial odpinac aku, chyba ze odepniesz lambde to bedzie jako tako jezdzilo. To wszystko nie zmienia faktu ze musisz LPG ogarnac. Wogule co tam za instalacje LPG masz?

Wysłane z mojego myPhone Qsmart Premium przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez neoxpl
Opublikowano

Zwykły gaz, przełącznik stag2 , nawet sam nie wiem. Mechanik rozebrał pas przedni, okazało się że napinacz hydrauliczny można ruszać sobie ręką, zero oporu. Temat do zamknięcia.