sebidi Opublikowano 9 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2016 Chciałem zmieniać na RNS-E, ale widzę, że w dobrych pieniądzach można ogarnąć, żeby poczciwie już RNS-D miało dużo funkcjonalnych funkcji.tam z gówna bata nie ukrecisz ale przynajmniej upgrade na 21 wiek można zrobić [emoji23] [emoji23]
michu606 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Ten czerwony kabel to jest zasilanie z 6 pinu? Pod co je podpinasz? I jescze jedno pytanie, gdzie podłączyć masę z 8 pinowego kabla ? Bo ona tu jest w postaci drucikow. Z góry dziękuję za odpowiedź
sebidi Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2017 Ten czerwony kabel to jest zasilanie z 6 pinu? Pod co je podpinasz? I jescze jedno pytanie, gdzie podłączyć masę z 8 pinowego kabla ? Bo ona tu jest w postaci drucikow. Z góry dziękuję za odpowiedźkabel musi mieć 10pin a pin 6 i 7 do plus 12v bo inaczej Navi się nie przełączy w tryb videoWysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
michu606 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Mówię o tym, bo te druty które wystają to jest masa nie ? Gdzie mam je podłączyć ? To jest pin 11 w kablu mini din, mam tą wersję z wystająca blaszka ale to ja podegne i będzie git, tylko nie wiem co z masą. A ten czerwony co widać na zdjęciu u Ciebie to jest ten do 6 i 7 pinu na który muszę podać 12v ? Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
sebidi Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2017 to jest ekran masa do pinu 21 gniazda ale widzę że ty do wtyczki się dolutowujesz więc wątpliwe że zabanglaWysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
michu606 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 A w jaki sposób mógłbym to zrobić żeby zadziałało ? Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
sebidi Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2017 kupić gniazdo scart w elektrycznym lub na allegro i zrobic wg schematuWysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
michu606 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Opublikowano 18 Stycznia 2017 No to tak zrobiłem, te przewody które wchodzą w te gniazdo to jest kabel do radia, nie wiem w jaki inny sposób to połączyć Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
sebidi Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2017 na to euro patrzę i z blacha są wtyczki a nie gniazda Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
adrian242424 Opublikowano 9 Marca 2017 Opublikowano 9 Marca 2017 Panowie, żeby odpalić TV wg. tego tematu muszę mieć zainstalowany tuner TV czy wystarczy podpiąć dekoder do radyjka i będzie działać? Trzeba coś kodować?
sebidi Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Opublikowano 9 Marca 2017 Panowie, żeby odpalić TV wg. tego tematu muszę mieć zainstalowany tuner TV czy wystarczy podpiąć dekoder do radyjka i będzie działać? Trzeba coś kodować?nic nie kodujesz podlaczasz tunerek dvb t i bangla
adrian242424 Opublikowano 9 Marca 2017 Opublikowano 9 Marca 2017 2 minuty temu, sebidi napisał: nic nie kodujesz podlaczasz tunerek dvb t i bangla Czyli po podłączeniu dvb-t, przycisk TV automatycznie będzie aktywny?
sebidi Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Opublikowano 9 Marca 2017 dokładnie podanie na kabel wychodzący z wtyczki +12v wymusza działanie trybu video
szkudi272 Opublikowano 24 Maja 2017 Opublikowano 24 Maja 2017 (edytowane) Panowie witam ja mam tylko pytanko czy ta przeróbek działa wtedy jako oryginalny tuner tzn, przełącza się kanały oryginalnym radiem itp?? 2 dni temu kupiłem a6 c5 z rns-d i dopiero to wszystko ogarniam kupiłem spolszczenie i mapy 2014 czekam na przesyłkę. Pozdrawiam Panowie jeszcze jedna sprawa, jeśli mam oryginalny tuner TV z wyjściem na chinchce to mogę podłączyć(kupić) jakiś odtwarzacz do kart sd i puszczać filmy przez te chinche jak przełącze na AV?? Edytowane 24 Maja 2017 przez szkudi272
Damianekf1 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Panowie trochę odkopię, ale mam problem mimo podłączenia według schematu i podaniu v12 na 6 i 7 pin nadal nie chce przełączyć radio na tv zmienia tylko między radiem a cd
Damianekf1 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Plus takie cis nigdy tego nie mialem https://zapodaj.net/4d209c2eeec6b.jpg.html
Gość Opublikowano 2 Listopada 2017 Opublikowano 2 Listopada 2017 a ja mam inny problem...polutowałem ładnie wszystko, ale mam jakieś duże zakłucenia. jak dekoder sie uruchamia, to jeszcze cos tam widać na wyświetlaczu ze sporymi zakłuceniami, ale po uruchomieniu już zupełnie tylko szare plamy. dodam, że mase ekaranowaną połączyłem z pinem 21 w złączu EURO
sebidi Opublikowano 2 Listopada 2017 Autor Opublikowano 2 Listopada 2017 Piny 1,5,11 zmasowac razem Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 2 Listopada 2017 Opublikowano 2 Listopada 2017 (edytowane) dzięki... rzeczywiście połączenie mas pomogło...czytając pierwszego posta myślałem, ze chodzi Ci o połączenie masy ekranowanej mini din ze złączem EURO, a Ty miałeś na myśli połączenie mas w samym złączu, czyli tak jak piszesz piny 1, 5 oraz 11. Natomiast u mnie problem leżaj też po stronie tuner DVB-T. Dla potomnych: Tuner wyjście wideo musi mieć ustawione na RGB. Ja miałem inną opcje wybraną i dlatego nie wyświetlał sie obraz (był tylko widoczny ekran włączania sie tuner) Podłączyłem tuner do telewizora, zmieniłem ustawienie wyjścia video na RGB i hula aż miło. Edytowane 2 Listopada 2017 przez danaks87
Rekomendowane odpowiedzi