Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

DVB-T w RNS-D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema opiszę tu jak za pomocą domowego tunera dvb-t ożywić multimedia w naszych rns-d

Co potrzebujemy:

4711facb439c120b90db3f9615351972.jpg

Taki tunerek manta wiwa jaki tam znajdziecie zasilany 5v czyli po przeróbce chodzi z usb :-)

b8cdcf9b7fe53e76a0e8a48f33758bcf.jpg

Kabel mini din 10pin dostępny na allegro za 20zl

6887584024abefac12f3e667ca62a949.jpg

Gniazdo euro scart allegro 2zl

Musimy zlutowac kabelek z gniazdem

Schemacik ponizejed6ad715d0a4f519d19a05617d4c18c6.jpg

Uwaga na schemacie opis pinow gniazda w rns-d czyli wtyczka kabelka ma odbicie lustrzane i najlepiej sobie kabelek miernikiem przedzwonic który kolor to który pin

Masy najlepiej połączyć ze sobą znikną wszelkie zakłócenia

U mnie siedzi to tak:

9ca6fc2523ac23c5c2b65abd2c898639.jpg

I gra tak:

https://youtu.be/SIjLYcI78H4

Nie czepiać się ramki rns pochodzi z b6 i jestem na etapie pasowania tego do kupy ale nie to jest tematem

Powodzenia

Opublikowano

Dobra robota! Sebastian, sprawdź PW.

Opublikowano

Świetny pomysł :hi: Działa podczas jazdy.... :naughty:

Opublikowano

Dobra robota :thumbup1:

do RNSe też da radę wyczarować coś takiego?

Opublikowano
  • Autor

Świetny pomysł :hi: Działa podczas jazdy.... :naughty:

Żeby działało podczas jazdy wystarczy sobie przeciąć sygnal gala i zrobić go na przycisku :-D
Opublikowano

Zrobiłem dokładnie takie coś u siebie na RNS D jakieś dwa lata temu Tyle ze dołożyłem dwie anteny z wzmacniaczami aktywnymi jeden na przedniej szybie drugi na tylnej i jakość obrazu była dopiero dobra jak anteny lub samochód były wyżej jakieś wzniesienie , most lub coś w tym rodzaju.. U mnie jest dużo betonu w okolicy :)

Generalnie podczas jazdy jeśli nadajniki TV są daleko to można zapomnieć o odbiorze..

Jak by ktoś chciał taki zestaw to zdaje się że jeszcze mi się wala gdzieś po garażu.

Opublikowano

czy po podlaczeniu usb do tego tunera mozna odtwarzac mp3 z tego, czy podczas jazdy nie bedzie dzialalo ?

Opublikowano
  • Autor

Podczas jazdy masz 2 opcje albo gra sam dźwięk i rns ma ekran ze dla bezpieczeństwa tv jest wyłączone lub robisz na przycisk i masz i wizje i audio

Zrobiłem dokładnie takie coś u siebie na RNS D jakieś dwa lata temu Tyle ze dołożyłem dwie anteny z wzmacniaczami aktywnymi jeden na przedniej szybie drugi na tylnej i jakość obrazu była dopiero dobra jak anteny lub samochód były wyżej jakieś wzniesienie , most lub coś w tym rodzaju.. U mnie jest dużo betonu w okolicy :)

Generalnie podczas jazdy jeśli nadajniki TV są daleko to można zapomnieć o odbiorze..

Jak by ktoś chciał taki zestaw to zdaje się że jeszcze mi się wala gdzieś po garażu.

Mi tam bardziej niż to tv chodziło o możliwość filmów teledysków z pendriva tv jest dodatkiem w korkach żeby np wiadomości obejrzeć :-D
Opublikowano

Bardzo fajny patencik, ale co do samej TV to z zasięgiem pewnie kicha.

Opublikowano
  • Autor

Idzie ogarnąć na alle jest antena za 80 która daje rade

Opublikowano

Czyli teoretycznie do RNS'a podłączymy każdy tuner który obsługuje złącze SCART? Czy i da rade jakoś podłączyć poprzez AUX'y?

Opublikowano
  • Autor

Myślę że bez problemu

Opublikowano

Jeszcze tylko dorwać zagłówki z monitorami z A8 albo A6 i ogarnąć podłączenie od tunera lub od RNS, pełen wypas :D

Opublikowano
  • Autor

36dd4b42e5c49af4578d4240646c9167.jpg

Poprawne rozrysowanie pinow na wtyczce

Opublikowano

Super temat. Właśnie tego szukałem. W takim razie trzeba szukać tunera w dobrej kasie i działać. Jeszcze jedno pytanko. Czujnik IR od pilota jest gdzieś na zewnątrz ?

Opublikowano
  • Autor

Tak jest na kablu i mozna sobie go gdzie chcesz przymocować

Wysłane z mojego SM-T210 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dzięki ☺ W takim razie kompletuję graty. W sumie miałem podobny pomysł, żeby to podpiąć pod gniazdo AV w oryginalnym analogowym tunerze ale widzę, że tu lepszy efekt i mniej roboty. Tylko jeszcze pstryczek do gali i można cieszyć się obrazem w drodze.

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie :-D

Opublikowano

A + pod zielony kabel na schemacie skąd podpiąłeś ?

Tuner na stałe pod zasilanie ?

Edytowane przez syra86

Opublikowano
  • Autor

+z kabla pod radio to jest wymuszenie pracy rns w trybue tv a do tunera zrobilem w schowku gniazdo 12v i zasila go usb