Skocz do zawartości
IGNOROWANY

check engine

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Pytanie pod wzgledem wyciętego katalizatora i standard błąd check engine błąd drugiej sondy. Czyli silnik pracuje w trybie awaryjnym?? co za tym idze pali więcej i spada moc ?? czy raczej nic sie nie zmienia ?? jak to jest?? Auto to 1.8T 163km.

Opublikowano

Niee, pracuje normalnie tylko informuje że teorytycznie katalizator ma mniejszą sprawność i należy go wymienić. teorytycznie bo przecież go tam nie ma.

więc oprócz kontrolki nic sie nie zmienia.

Możesz zastosować emulator albo zmienić w sofcie. u mnie emulator sprawdza sie bdb

Opublikowano

będę podkręcał furę więc usunie mi przy okazji nowego programu ;)

dzięki za info ;)

Opublikowano

To przy okazji usuń SAI.

Opublikowano

Planujesz coś więcej czy podstawowy program z DP itd ?

Pytam bo też sie przymierzam a mamy takie same motory :D

Opublikowano

To przy okazji usuń SAI.

Co to daje??? i co to jest?? coś z dopływem powietrza??

Planujesz coś więcej czy podstawowy program z DP itd ?

Pytam bo też sie przymierzam a mamy takie same motory :D

Zwykły program bez kombinowania ;) 163km w miare sie zwija a jak podkręci troche moment obrotowy to już będe zadowolony ;p

Opublikowano

Pompa powietrza wtórnego, tzn takie coś do szybszego rozgrzewania katalizatory, co przy DP jest zwyczajnie zbędne. Demontując to mamy więcej miejsca pod maską oraz miejsce na Prawy intercooler.

Opublikowano

zrozumiane. czyli bez katqa niepotrzebnie chodzi. Tylko pytanie czy to wpływa na pracę silnika??? auto ma lżej??

Opublikowano

Przy dp SAI jest zbędna a miejsce zawsze się przyda jak nie pod drugi ic to ewentualnie pod rury od fmic.

Opublikowano

Tzn gdzieś tam kiedyś wyczytałem że pomaga usunąć nagar z kanałów głowicy ale ile w tym prawdy to szczerze mówiąc sam nie wiem.