wiki Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 Lejcie syntetyki i cieszcie się zdrowymi silnikami amen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 amen ten emotek wygląda jak wyśmianie mojej wypowiedzi. Powiedz, że tak nie jest? :biggrin: [ Komentarz dodany przez: wiki: 09-03-2007, 10:39 ] nie no tym razem świetą prawdę napisałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikw2 Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 no ok ale jesli ja jezdze na polsyntetyku i teraz powiedzmy bede zmienial olej na syntetyk to nie bedzie ament dla mojego silnika:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SebMis Opublikowano 8 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2007 też bym wymienił szklanki bo mam puste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekg Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 A moze ktos sprawdzal ten wynalazek: ? http://www.allegro.pl/item170584841_liqui_moly_wycisza_hydrauliczne_popychacze_hit.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adadur Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 A moze ktos sprawdzal ten wynalazek: ? http://www.allegro.pl/item170584841_liqui_moly_wycisza_hydrauliczne_popychacze_hit.html Uznana firma wiec można mieć zaufanie do tego produktu. Jednak polecił bym go tym co mają sporadyczne obijawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiki Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 A moze ktos sprawdzal ten wynalazek: ? http://www.allegro.pl/item170584841_liqui_moly_wycisza_hydrauliczne_popychacze_hit.html chyba sie skuszę, zobaczę po wymianie oleju na Valvoline czy mi będą mlaskać, bo mlaskaja mi sporadycznie zwłaszcza na zimnym motorku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekg Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 Po wymianie termostatu, gdy ciagle utrzymuje mi sie temperatura 90 st. zawory strasznie glosno walą. Do tego czesciej zapala sie kontrolka smarowania (czy to ma jakis zwiazek z popychaczami?) I teraz juz sam nie wiem czy od razu wymieniac popychacze czy jeszcze raz sprawdzic z innym olejem. Haaa ale jaki zalac elf, valvoline, mobil ? A moze niech fachowiec najpierw rozbierze silnik i sprawdzi go od wewnatrz? Czy w Lublinie jest jakis specjalista od silnikow wielozaworowych, ktory czai baze? [ Dodano: 09-03-2007, 17:39 ] Lool. Patrze i oczom nie wierze: http://www.fastcar24.nazwa.pl/fastcar24.pl/index.php/cPath/37_114 INA - 18 zł przeciez to jest oryginał! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał 27j Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Witam ja tez niedawno kupiłem mam na liczniku 240000 potwierdzone książką serwisową i rano też przez chwile mi zaklepie ale pózniej jest już oki a na jakim oleju jezdzisz ? wymieniał ktoś popychacze w 2,6 jaki to koszt ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iceman Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 Witam ja tez niedawno kupiłem mam na liczniku 240000 potwierdzone książką serwisową i rano też przez chwile mi zaklepie ale pózniej jest już oki a na jakim oleju jezdzisz ? wymieniał ktoś popychacze w 2,6 jaki to koszt ? [glow=red]kolega to sie nigdy nieprzedstawi w Newbie[/glow] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekg Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Wymienilem olej na Elf 10w40 i nastała cisza.... Normalnie jestem w szoku. Po jakim dystansie olej moze tracic swoje parametry ? Poprzednio mialem mobila i zdaje sie, ze na poczatku silnik tez cicho chodzil. Po przejechaniu 8000 km na tym oleju z silnika zrobila sie sieczkarnia, wiec sprobowalem go wymianic. Podczas wymiany, sciekajacy stary olej wydawal mi sie jaki taki za rzadki (podróba czy co?). Czy kazdy olej traci swoją gęstosc po przejechaniu kilku tys. km ? (Proszę przeczytać moją następną wiadomosc z 12 maja 2007 r. m.in. na temat oleju elf) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spedyt Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Czy kazdy olej traci swoją gęstosc po przejechaniu kilku tys. km Traci, ale nie jest to zależne od jakości tylko od zawartości benzyny która spływa do oleju. Piszesz że zmieniłeś olej i jest cicho za kilka tyś też będzie głośniej chodził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekg Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 W takim razie jezeli od kilku dni jezdze na gazie to olej zachowa swoja gestosc dluzej niz podczas jazdy na beznynie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spedyt Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 Teoretycznie tak, ale teraz pilnuj stanu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekg Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Dzisiaj rano podczas sprawdzenia stanu oleju, na koncu miarki zauwazylem niewielki opilek metalu. Czy moze miec to zwiazek z wczesniejszym klekotaniem popychaczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spedyt Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 na koncu miarki zauwazylem niewielki opilek metalu Musi być tego sporo jak magnes tego nie wychwycił :eek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekg Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Magnes ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spedyt Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 W korku spustowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekg Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Jezeli po zalaniu nowego oleju powtorzy sie klekotanie zaworow po przejechaniu ok 8 tys. km, to czy moge wymienic tylko sam olej bez filtra? Jesli normalnie wytrzymuje 15 tys. km to zakladambym nowy filterek w co drugiej wymianie oleju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spedyt Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Jesli normalnie wytrzymuje 15 tys. km to zakladambym nowy filterek w co drugiej wymianie oleju. No coś ty zaoszczędzisz kilka PLN-ów na filtrze? Olej i filtr tylko razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi