Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki automat do kawy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi:

Jest na forum dużo osób i myślę, że większość lubi kawę a z tej większości znajdą się tacy co pomogą mi w wyborze automatu do kawy. Jest tego dużo na rynku, ale ja jako niepijący kawy nigdy sie nie interesowałem takim urządzeniem a że żona od dawna męczy mnie o takie coś to wolałbym zaczerpnąć wiedzy na temat takich własnie automatów.

Kasa jaką mógłbym na to przeznaczyć to max. 2000zł chociaż jeśli trafiłby sie dobry w mniejszych pieniądzach to wiadomo że kasa się zawsze przyda na mody w Audi :naughty:

To jak pomoże ktoś?? :)

Opublikowano

Mogę ci polecić Saeco Minuto. Ma wszystko czego w takim ekspresie potrzeba i obecnie można go kupić za około 1900zl

Wysłane z mojego Galaxy S6 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Dzięki kolego za odpowiedź, ale poczekam może ktoś sie jeszcze wypowie w tym wątku :wink:

Wysłane z iPhone

Opublikowano

Ja też jestem na etapie szukania ekspresu i chyba wybiorę SAECO na kawę ziarnistą i mieloną (nie wszystkie mają możliwość używania mielonej) i też myślałem o MINUTO

Opublikowano

Jura F50. Trochę stara, ale daje rady. Testowałem cztery lata. Pewnie za ta kaskę już wyrwie.

Opublikowano
  • Autor

Jura F50. Trochę stara, ale daje rady. Testowałem cztery lata. Pewnie za ta kaskę już wyrwie.

Na necie znalazłem Jura Impressa F50 Classic, jeśli to o ten automat chodzi to za mój max kasy miałbym połowę ekspresu :decayed:

Opublikowano

Ja mam Boscha i od kupna był już chyba 5 razy na gwarancji. Serwis Boscha naprawia sprzęt około miesiąca, tak więc pół roku nie było automatu w domu. Także boscha odradzam. Tandeta produkowana w chinach. Przy takim sprzęcie warto dokupić przedłużoną gwarancję. Jeśli chcesz wydać około 2 tys to warto by automat miał młynek do kawy oraz spieniacz do mleka. Są też autoamty z dokupowanymi kapsułkami jednorazowymi, ale to jest beznadziejne rozwiązanie. Do takiego z młynkiem sypiesz kawe w ziarnach i masz spokój. Ważne też żeby expres był ciśnieniowy bo jakość kawy jest lepsza. Mój expres wygląda podobnie>>>.http://allegro.pl/ekspres-cisnieniowy-automatyczny-bosch-tca-5309-1-i5796121635.html

Opublikowano
  • Autor

Ja mam Boscha i od kupna był już chyba 5 razy na gwarancji. Serwis Boscha naprawia sprzęt około miesiąca, tak więc pół roku nie było automatu w domu. Także boscha odradzam. Tandeta produkowana w chinach. Przy takim sprzęcie warto dokupić przedłużoną gwarancję. Jeśli chcesz wydać około 2 tys to warto by automat miał młynek do kawy oraz spieniacz do mleka. Są też autoamty z dokupowanymi kapsułkami jednorazowymi, ale to jest beznadziejne rozwiązanie. Do takiego z młynkiem sypiesz kawe w ziarnach i masz spokój. Ważne też żeby expres był ciśnieniowy bo jakość kawy jest lepsza. Mój expres wygląda podobnie>>>.http://allegro.pl/ekspres-cisnieniowy-automatyczny-bosch-tca-5309-1-i5796121635.html

Kapsle odpadają na wstępie bo teraz żona taki posiada i wiem ile kasy idzie na jej kawki :facepalm:

A posiada ktoś może sprzęt De'Longhi ??

Opublikowano

Zdecydowanie polecam ekspresy Jura. Jest to zdecydowanie inna liga jak bosch philips czy podobne. Sprzęt jest w pełni serwisowalny po okresie gwarancji a nie jak pozostałe do wyrzucenia. Przy wyborze patrz aby spieniacz do mleka był na zewnątrz tzn nie zasysał mleka do środka. Zdecydowanie łatwiej umyć i nie trzeba używać specjalnych środków. Tanie nie są. Jeśli zależy ci na jakości kawy lepiej dołożyć i kupić Jurę ewentualnie saeco. Pozostałe to zabawki.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

Zdecydowanie polecam ekspresy Jura. Jest to zdecydowanie inna liga jak bosch philips czy podobne. Sprzęt jest w pełni serwisowalny po okresie gwarancji a nie jak pozostałe do wyrzucenia. Przy wyborze patrz aby spieniacz do mleka był na zewnątrz tzn nie zasysał mleka do środka. Zdecydowanie łatwiej umyć i nie trzeba używać specjalnych środków. Tanie nie są. Jeśli zależy ci na jakości kawy lepiej dołożyć i kupić Jurę ewentualnie saeco. Pozostałe to zabawki.

No widzę, że ta Jura to rzeczywiście lepsza półka, ale jak na razie nie mam na to żeby wyłożyć koło 4000zł na ekspres :wink:

Powiedz mi z Saeco tak do 2000zł co byś polecił?

Opublikowano

Minuto to w zasadzie jedyny wybór za 2 tys. Ale rozsądna Jurę kupisz za 3 tys np model jura c65 silver Platin

Opublikowano
  • Autor

Dzięki z odpowiedź. Wstępnie zdecyduję się chyba na ten Saeco Minuto. Przewidziany budżet to 2000 więc nie będę szalał, to przecież nie dla siebie kupuję :lol: a żona tak czy siak będzie zadowolona :wink:

Opublikowano

Myśle ze będziesz zadowolony. Ważne jeszcze jakie ziarno kupisz i jak ustawisz młynek. Przy ustawianiu kieruj się tym by pianka na kawie(crema) miała czekoladowo orzechowy kolor. Za ciemna to zbyt drobne mielenie. Zbyt rzadka i jasna to zbył grube mielenie. Nie wiem ile kaw dziennie pijecie ale lepiej ziarno trzymać w szczelnym najlepiej szklanym pojemniku a do młynka wsypywać w miarę na bieżąco.

Opublikowano
  • Autor

Ja osobiście kawy nie piję w ogóle, ekspres kupuje z myślą o żonie a ona pije max 3 kawy, chyba że ktoś przyjdzie to automatycznie liczba robionych kaw wzrasta ;)

Dzięki za poradę, przekażę żonie.

A skoro się na tym znasz to może poleciłbyś też jakąś dobra kawę :)

Opublikowano

Prowadzę kawiarnię a poza tym kawa to moja miłość i uzależnienie wiec coś o tym wiem. Powiem tak o gustach się nie dyskutuje wiec każdy ma swoją ulubiona. Jakbym miał coś polecić to zdecydowanie lavazza top class mieszanka arabiki i robusty co daje moim zdaniem idealny lekko czekoladowo orzechowy posmak.

Opublikowano
  • Autor

Kupię niech żona próbuje ;) jak posmakuje to sobie będzie taką kupować a Tobie dziękuję za zainteresowanie i doradztwo :thumbup1:

Opublikowano

Nie ma sprawy po to jesteśmy aby sobie pomagać. Mam nadzieję ze żona będzie zadowolona a co za tym idzie i mąż. :) pozdrawiam

Opublikowano

Nie polecam takiego taniego Philipsa http://www.euro.com.pl/ekspresy-cisnieniowe/philips-xsmall-hd8651-09.bhtml?gclid=CPfWy-iiwskCFYTFcgodgrMG_A&gclsrc=aw.ds

U mnie pochodził tylko 2 lata i tuż po gwarancji się popsuł, a naprawa to koszt około 600zł więc wyląduje na śmietniku albo sprzedam za grosze na części