kier Opublikowano 4 Grudnia 2015 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Witam Chciałbym założyć pokrywę zaworów od modelu awx ( nr pokrywy 038 103 469 AE ) do swojego ajm ( nr pokrywy 038 103 469 AA ). Jak wiadomo, nie będzie pasował od ajm wąż odpowietrzenia przestrzeni korbowej ( rurka odmy ) do pokrywy od awx ( będzie za krótki(a). Teraz pytanie czy sprawę załatwi wymiana rurki odmy na tą od modelu awx ( nr rurki odmy 038103493AE ) czy dodatkowo muszę wymienić rurę ssąca bo nie będzie od drugiej strony pasował wąż odmy do rury ssącej ?
Gość Opublikowano 4 Grudnia 2015 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Ja u brata po takim zabiegu dolozylem kawalek zbrojonego przewodu gumowego, to co mialem pod reka i smiga az milo.
kier Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2015 (edytowane) Na skróty to ok, tylko zastanawia mnie czy sama rurka od awx będzie pasowała od drugiej strony tzn. do ssącej. Edytowane 6 Grudnia 2015 przez kier
lukaszooo Opublikowano 6 Grudnia 2015 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Daj jakies foty podglądowe tej rurki z AJM to ocenimy. U siebie mam wsadzony OCT rurka pocieta na kawałki i połaczone na przewód olejowy, jeżdze na tym juz ze 3 lata i zadnych wycieków.
kier Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2015 Daj jakies foty podglądowe tej rurki z AJM to ocenimy. U siebie mam wsadzony OCT rurka pocieta na kawałki i połaczone na przewód olejowy, jeżdze na tym juz ze 3 lata i zadnych wycieków. Poniżej od AJM. Różnią się kształtem, więc będzie problem z jej montażem w rurze ssącej.
lukaszooo Opublikowano 6 Grudnia 2015 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Mocowania są takie same, jest delikatnie inaczej wygięta.
kier Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2015 O to gięcie najbardziej się rozchodzi.
Majkeltaker Opublikowano 7 Grudnia 2015 Opublikowano 7 Grudnia 2015 A dlaczego decydujesz się na taki zabieg?
Gość Opublikowano 14 Grudnia 2015 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Dzis sprawdze czy rurka od awx wejdzie w rure turbo ajm avb afn bo mam obie.
Rekomendowane odpowiedzi