pawlikk9 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Cześć, 2 tygodnie temu zregenerowałem rozrusznik, tydzien temu wymieniłem wszystkie świece. na weekend wziałem auto firmowe i w poniedziałek tzn. wczoraj wieczorem po pracy próbówałem odpalić auto. Słyszałem tylko cykanie - tak jakby rozrusnik chciał zaskoczyć. Po chwili poszedłem po olbrzymi prostownik i próbowałem odpalić po przez podłączenie go - niestety było to samo po chwili wszystko w aucie zgasło. Jak wszedłem do auta za pierwszym razem wszystko się zresetowało. - daty, radio itd. W czym może tkwić problem ? Gdzie sa bezpieczniki, które mógłbym ewentualnie sprawdzić ?
jacek70 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Możliwe że aku padł. Trzeba było go sprawdzić a nie palić na dużym prostownik. Teraz mogła paść elektryka. Obym się mylił.
pawlikk9 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2015 Podłaczyłem akumulator o bardzo wysokiej mocy. Auto jakby w ogole nie zareagowało :/
SweetSquid Opublikowano 9 Grudnia 2015 Opublikowano 9 Grudnia 2015 A próbowałeś naładować akuulator który masz w aucie? Jak słychać cykanie to znaczy że prądu było na tyle żeby załączyć "bendix" (dokładniej przekaźnik), ale nie na tyle żeby obrucić rozrusznikiem. Oby tak jak jacek70 pisze nie padła elektronika. Na tym drugim aku nawet cykania nie słychać? Może ta regeneracja rozrusznika nie bardzo poszła, albo szczotka się zawiesiła?
Rekomendowane odpowiedzi