Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6] Wystrzelone poduszki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam Audi A4 04 1,9TDi AVF, po wypadku. Poduszki (kierowcy i pasażera) wystrzeliły. Chcę wstawić nowe, wiem że trzeba kupić poduszkę kierowcy (odpowiednią), pulpit razem z poduszką pasażera napinacze i sensor (można czyścić ale nie mam w pobliżu żadnego dobrego elektryka, a na alegro są komplety). Teraz pytanie czujnik uderzenia który sie znajdował na podłużnicy trzeba wymieniać czy nie (oczywiście jest cały)?

Opublikowano

Mi nie odpisali na maila.

Opublikowano

Niestety mi nie pomogli, poza tym drodzy są i chcieli mi zaślepki wciskać.

Ciekawe

Mi nie odpisali na maila.

Nie odpisują z braku czasu zapewne :(

Opublikowano

Może rozwinę temacik. Wąski jeśli chodzi o ten twój kontakt dzwoniłem rozmawiałem Pan powiedział że poduszka w kierownicy 500zł a dla pasażera zaślepka. A ja chcę doprowadzić samochód do stanu takiego jaki był. Zakupując go sprawdziłem ceny kompletnej (bez boczków) instalacji. W skład tych zestawów nie wchodzi czujnik uderzenia a ja mam cały więc nie wiem czy go mogę włożyć czy nie.

Opublikowano

Deski, poduch i napinaczy(czytaj "pasów") szukaj na allegro :)

Sensor mogę wyczyścić z crasha. Czujnik na podłużnicy jeśli fizycznie nie jest zmielony to bedzie OK.

Opublikowano

Więc tak zakupiłem komplecik (pasy, poduszka pasażera i kierowcy, sensor oraz te czujniki). Mam dwa pytanka:

1) Kupiłem poduszkę z przyciskami do radia itd. , a miałem bez i teraz pytanie czy jak ją wepnę to nie będzie niespodzianki??

2) Z tego co się dopytywałem to zalecane jest wsadzenie starego sensora (kompa od poduszek), oczywiście wyczyszczonego. Teraz kto mi to zrobi i ile kosztuje taka usługa. Wolałbym kogoś z moich okolic żebym mugł sobie podskoczyć. (Dodam że co piątek i sobotę jestem w Bielsku Białej, studia )

ad 1) Nie zwróciłem uwagi ale poszedłem do samochodu i niemiła niespodzianka wejścia są inne, i teraz moje pytanie czy jest opcja ze bym sobie jakoś przerobił to aby mi to działało??[br]Dopisany: 04 Grudzień 2008, 00:06_________________________________________________Dobra poduch idzie zwyczajna komputerek pojechał do Wąskiego. Teraz pytanie jak dostane komputerek naprawiony i go wepnę to czy mogę podpiąć poduchy czy muszę coś pokasować jeszcze w głównym komputerku??