Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zamykanie dzwi kluczykiem a chciał bym zamykac pilotem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jestem nowy na forum wiec prosze o wyrozumiałość. Mam takie pytanie nie dawno kupiłem Audi a4 b5,jest jej w niej czentralny zamek ale niestety nie mam do niej pilota, nie wiem czy wogóle był i musze zamykac kluczykiem w dzwiach. chciał bym zrobic centralny z pilota ale nie wiem od czego mam zacząć i jak to zrobic. I czy to bedzie sie opłacało. Z góry dzięki :)

Edytowane przez dida2509
Opublikowano

Szczegółów Ci nie podam ale podpowiem, że na początek musisz sprawdzić jaki numer ma twoja pompka centralnego zamka, znajduje się ona w bagażniku w prawym schowku,

Jak będziesz miał numer to może któryś z kolegów podeśle stronkę gdzie sprawdzisz czy ma ona sterowanie radiowe.

1 - jeśli ma to będziesz musiał dokupić scyzor i go zaprogramować Vagiem

2 - jeśli niema to pompka jest do wymiany + scyzor + pewnie też programowanie Vagiem( jak kupisz komplet to chyba nie trzeba programować ale nie jestem pewien

Koszta to pewnie z 200 zł jak dobrze poszukasz

Opublikowano

Dlatego moim zdaniem lepszą korzyścią jest kupić alarm:

http://allegro.pl/alarm-audi-80-100-a2-a3-a4-a6-a8-tt-i5199519585.html

lub też sam sterownik centralnego zamka:

http://allegro.pl/sterownik-audi-80-100-a2-a3-a4-a6-a8-dioda-i5839138332.html

Miałem u siebie nie ori alarm, ale przez niego nie działało mi oświetlenie wnętrza, tak więc wyleciał i zamówiłam alarm który podałem wyżej, scyzroyki wyglądają naprawdę na solidne. Za montaż tego będę brał się na dniach :kox:

Opublikowano

założyć alarm i po temacie raz że będziesz miał dodatkowe zabezpieczenie przeciw odpaleniu auta i zawsze coś odstraszy w dwóch autach mam założone alarmy z czteroletnią gwarancją i domykaniem szyb po zamknieciu auta za 500 zł szt

Opublikowano

Nurem pompki : 8LO862257L . Czy ta pompka ma sterowanie "radiowe" ?

Opublikowano (edytowane)

A jest taka możliwość ze jak kupie pompkę z pilotem i zamontuje ją to centralny będzie działał ?

Edytowane przez dida2509