Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] GJA multitronik naprawa sterownika - VAG błąd 17090

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuje informacji czym skleic dobry klei lub pospawać wieczko sterownika, z pospawaniem bylo by pewnie ale nie wiem czy luty nie puszcza od gorącego palnika.

• 5 lat później...
Opublikowano

Uwaga Grzeje kotleta 

Jak wygląda procedura wymiany sterownika na Nowy używany ... 
Jestem przed naprawą swojego AVJ i zakładam wszelkie scenariusze łącznie z uwaleniem lutów ..
Teoretycznie mam sterownik który po nie udanej naprawie może służyć jako przycisk do papieru. Kupuje używkę (oczywiście kalkuluje ryzyko zakupienia takiego z krótkim żywotem) ale czysto teoretycznie ... 
Mniemam że sterownik ma CP wiec wizyta w ASO (pewnie chodzi o zawieźć Auto na lawecie) ASO zdejmuje CP inkasuje 400pln i od razu zrobi adaptacje nowego starego sterownika i po tym zabiegu wyjeżdża bolid z ASO o własnych siłach ? 
Czytałem bodajże o firmach które oferują usługę kopiowania wsadu ze starego sterownika i przeniesiniu na nowy .

Mniej wiecej tak to by wyglądało czy coś pomiędzy... 

Zapewne w kwocie naprawy walnąłem sie o jedno zero ...  

Opublikowano

w B6 nie ma ochrony komponentu  , tak w ogóle to myślałeś chyba o immo ale ono dopiero pojawiło się w sterowniku skrzyni w a6 c6 i poźniejszych

Opublikowano

Czyli w moim A4 B6 moge bez problemu wymienic sterownik skrzyni na jakąś uzywke i zostaje tylko adaptacja do zrobienia? 

Opublikowano

Ok po dzisiejszym gmerabiu potrzebuje podpowiedzi.. 

W skrzyni FSD mam stały błąd od ponad roku ( nie ja bylem użytkownikiem) miesiac temu samochód nabylem. 

17090 Czujnik trybu pracy PND ( F125) 

P0706 niezrozumialy sygnal. 

Samochod jezdzil normalnie problem byl z przejsciem z biegu P na R... Bieg wyskakiwał.. Ale z N na R działał i tak poprzedni właściciel jezdzil ten rok. 

Misiac temu nabylem od niego ten samochód, przyjechalem do siebie i od tygodnia samochod stoi na podnośniku.. 

Dzisiaj chciałem w VCDS podejrzec co widzi sterownik a co jest wrzucone gałką. ( skrzynia>bloki pomiarowe). 

I tak przy P> R czuc bylo kopnięcie na pedale hamulca to samo na N yo samo na D.. Ale najbardziej zaskoczyl mnie powrót na P.. Cholerny zgrzyt jakby cos chcialo zaskoczyć a nie mogło... Po dwoch zgrzytach wbiło P.. 

Teraz sie zastanawiam co zmieniłem ze skrzynia rok pracowala z błędem a dzisiaj taka hopla.. Wczoraj jedynie zdemotnowalem ten Panel zmiany biegów ( kolega zasugerowal mi ze byc moze tam jest problem blednego sygnaly wysylanego do sterownika..) 

Suwak w panelu przesuwając palcem jedynie zmienia  podswietlenie biegu na panelu skrzyni.. Na Fisie nic... 

Czy ten Panel faktycznie ma jakis  związek z dzisiejszym zgrzytem wskoku na P czy to tylko przypadek.. 

I czy ten zgrzyt znaczy ze juz nie mam co do sterownika zaglądać bo pozamiatane? 

20200605_131752.jpg