Opublikowano 3 Czerwca 201511 l Potrzebuje informacji czym skleic dobry klei lub pospawać wieczko sterownika, z pospawaniem bylo by pewnie ale nie wiem czy luty nie puszcza od gorącego palnika.
Opublikowano 7 Czerwca 20206 l Uwaga Grzeje kotleta Jak wygląda procedura wymiany sterownika na Nowy używany ... Jestem przed naprawą swojego AVJ i zakładam wszelkie scenariusze łącznie z uwaleniem lutów .. Teoretycznie mam sterownik który po nie udanej naprawie może służyć jako przycisk do papieru. Kupuje używkę (oczywiście kalkuluje ryzyko zakupienia takiego z krótkim żywotem) ale czysto teoretycznie ... Mniemam że sterownik ma CP wiec wizyta w ASO (pewnie chodzi o zawieźć Auto na lawecie) ASO zdejmuje CP inkasuje 400pln i od razu zrobi adaptacje nowego starego sterownika i po tym zabiegu wyjeżdża bolid z ASO o własnych siłach ? Czytałem bodajże o firmach które oferują usługę kopiowania wsadu ze starego sterownika i przeniesiniu na nowy . Mniej wiecej tak to by wyglądało czy coś pomiędzy... Zapewne w kwocie naprawy walnąłem sie o jedno zero ...
Opublikowano 7 Czerwca 20206 l w B6 nie ma ochrony komponentu , tak w ogóle to myślałeś chyba o immo ale ono dopiero pojawiło się w sterowniku skrzyni w a6 c6 i poźniejszych
Opublikowano 7 Czerwca 20206 l Czyli w moim A4 B6 moge bez problemu wymienic sterownik skrzyni na jakąś uzywke i zostaje tylko adaptacja do zrobienia?
Opublikowano 8 Czerwca 20206 l Ok po dzisiejszym gmerabiu potrzebuje podpowiedzi.. W skrzyni FSD mam stały błąd od ponad roku ( nie ja bylem użytkownikiem) miesiac temu samochód nabylem. 17090 Czujnik trybu pracy PND ( F125) P0706 niezrozumialy sygnal. Samochod jezdzil normalnie problem byl z przejsciem z biegu P na R... Bieg wyskakiwał.. Ale z N na R działał i tak poprzedni właściciel jezdzil ten rok. Misiac temu nabylem od niego ten samochód, przyjechalem do siebie i od tygodnia samochod stoi na podnośniku.. Dzisiaj chciałem w VCDS podejrzec co widzi sterownik a co jest wrzucone gałką. ( skrzynia>bloki pomiarowe). I tak przy P> R czuc bylo kopnięcie na pedale hamulca to samo na N yo samo na D.. Ale najbardziej zaskoczyl mnie powrót na P.. Cholerny zgrzyt jakby cos chcialo zaskoczyć a nie mogło... Po dwoch zgrzytach wbiło P.. Teraz sie zastanawiam co zmieniłem ze skrzynia rok pracowala z błędem a dzisiaj taka hopla.. Wczoraj jedynie zdemotnowalem ten Panel zmiany biegów ( kolega zasugerowal mi ze byc moze tam jest problem blednego sygnaly wysylanego do sterownika..) Suwak w panelu przesuwając palcem jedynie zmienia podswietlenie biegu na panelu skrzyni.. Na Fisie nic... Czy ten Panel faktycznie ma jakis związek z dzisiejszym zgrzytem wskoku na P czy to tylko przypadek.. I czy ten zgrzyt znaczy ze juz nie mam co do sterownika zaglądać bo pozamiatane?