jaroddz Opublikowano 22 Grudnia 2015 Opublikowano 22 Grudnia 2015 witam mam pytanie pacjent audi a4 b5 1.8 adr zakupilem takie audi z uszkodzonym silnikiem i tu mam pytanko mial odkrecona pokrywe zaworów i swiece i jak kręcilłęm rozrusznikiem straszny metaliczny stukot .a gdy zakrecilem dekiel cewke i swiece blokuje silnik rozrusznik nie moze obrucic silnikiem czy to problem jest z głowicą ?
Mateuszek1001 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Opublikowano 22 Grudnia 2015 pewnie dostał w zawory, łańcuszek wałków cały, rozrząd nie widać by był wymieniany ? najprawdopodobniej głowica w górę, warto byłoby też do michy zaglądnąć.
Mateuszek1001 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Opublikowano 22 Grudnia 2015 A gdy rozkręcisz świece to kręci normalnie, czy z oporem ? Być może jest zatarty
jaroddz Opublikowano 22 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2015 wykrecone swiece i dalej blokuje jak krece rozrusznikiem
Mateuszek1001 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Najpierw bym do głowicy zajrzał, jeśli będzie wszystko okej to pewnie dół zajechany a wtedy to tylko wymiana motoru, bo nie opłaca sie naprawiac
jaroddz Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2015 dzieki za rade sciagne glowice i zobaczymy co jest nie tak .albo jeszcze spruboje zalozyc klucz na wal i przekrecic ?
jaroddz Opublikowano 3 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2016 Założyłem klucz na wal i kawałek przekrecam a dalej wałem kręcę ale góra niechcesz przekręcić się i na napinaczu przeskakuje. A gdy przekrecam kluczykiem w stacyjce kręci silnikiem i zaraz blokuje I co to moze być wina tkwi w głowicy
Mateuszek1001 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Opublikowano 3 Stycznia 2016 To ze napinacz przeskakuje to normalne, najprawdopodobniej występuje kolizja zaworów. Czyli głowica w górę, wtedy bd wiadomo co jest.
Rekomendowane odpowiedzi