Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Ściąga na prawo/lewo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, strach samochodem jechać i wyprzedzać... to na prawo ściąga, to na lewo. Cały czas trzeba trzymać kierownice. Kierownica w pozycji normalnej, równo z kierunkiem jazdy, zawieszenie sprawdzone, luzy itp itd, ale ściąga. w poniedziałek jadę robić zbieżność choć nie wiem czy to coś pomoże. Ktoś coś poradzi?

Opublikowano (edytowane)

zrób bieżność i powiedz czy pomoglo

Edytowane przez pyra111
Opublikowano

Nie zbieznosc tylko geometria.

Opublikowano

Zacznij od tego jakie masz koła wszystko powyżej 215 szerokości będzie ciągnęło w kolejnych. Jak dzieje się to na prostej drodze bez kolei geometria do sprawdzenia.

Opublikowano

Kto ci takich glupot nagadal, w q7 jest 255 i wedlug ciebie tym nie da sie jezdzic ???

B6 z zawiasem 1BE wyjezdzalo z fabryki na 235 i to jest optymalna szerokosc dla tego auta.

Opublikowano (edytowane)

Zacznij od tego jakie masz koła wszystko powyżej 215 szerokości będzie ciągnęło w kolejnych. Jak dzieje się to na prostej drodze bez kolei geometria do sprawdzenia.

aha..... mam 235 i nic nie sciaga i nie ciagnie..... nie wiem skąd takie rozumowanie, wychodzi na to, że każde auto które ma opony powyżej 215mm szerokości nie nadaje się do jazdy? Bezsens.

Do autora. Na początek to napisz, czy coś robiłeś w zawieszeniu, czy tak było, czy tak się zrobiło, jakieś związki przyczynowo skutkowe- będzie łatwiej ;)

Priorytet to geometria potem:

1. Adaptacja czujnika skrętu

2. Opony- zamień przód na tył

3. Sprawdź dokładnie zawieszenie z tyłu i wszystkie gumy, przód przodem a często tył jest przyczyną

4. Górne mocowania przednich amortyzatorów

5. Luzy na maglownicy

6. Luz na łączniku maglownicy z kolumną kierownicy

7. Stabilizator.

To takie ABC od którego musisz zacząć i ktoś musi poświecić chwilę czasu, żeby to dokładnie przejrzeć a nie zrobić na "odp.dol"

Edytowane przez House
Opublikowano

Kto ci takich glupot nagadal, w q7 jest 255 i wedlug ciebie tym nie da sie jezdzic ???

B6 z zawiasem 1BE wyjezdzalo z fabryki na 235 i to jest optymalna szerokosc dla tego auta.

Może to 255 już nie tańczy po koleinach bo jest szersze.

Ja mam na lato 235/45 i w koleinach jest masakra. Zima 205/55 i zero ściągania na tych samych drogach.

U wroga nie ma takich dróg jak u nas, więc wypuścili takie w serii.