Karloo Opublikowano 27 Grudnia 2015 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Witam, Od pewnego czasu nie działa mi podświetlenie pokręteł od nawiewu oraz od zapalniczki. Sprawdziłem bezpieczniki i wszystko jest w porządku. Stawiam na żarówki lecz do pokręteł się nie dostanę bo dużo trzeba rozebrać :/ Do zapalniczki jest łatwe dojście. Czy można kupić gdzieś takie żarówki ? Może ktoś ma prywatnie na sprzedaż ?
TOM3K Opublikowano 27 Grudnia 2015 Opublikowano 27 Grudnia 2015 żeby wyjąć kratki nie musisz nic rozbierać. Wystarczy z czuciem pociągnąć i masz je w dłoni. Ale to powinieneś wiedzieć bo chyba je dokładałeś co nie ?
jacek70 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zacznij od sprawdzenia jakie masz żarówki? ?
TOM3K Opublikowano 27 Grudnia 2015 Opublikowano 27 Grudnia 2015 trzeba zacząć czy ma podświetlane kratki , bo ma 95r , wiem że mogł wyreżać, ale po tym co pisze wydaje mi się ze raczej tego nie zrobił
Karloo Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2015 żeby wyjąć kratki nie musisz nic rozbierać. Wystarczy z czuciem pociągnąć i masz je w dłoni. Ale to powinieneś wiedzieć bo chyba je dokładałeś co nie ? Nie chodzi mi kratki ale o pokrętła sterowania nawiewu.
TOM3K Opublikowano 27 Grudnia 2015 Opublikowano 27 Grudnia 2015 mój błąd jeśli o to chodzi to żarówki mogą byś sprawde a kostka Ci po prostu nie łączy, więc musiałbyś jednak to rozebrać. przerabiałem to w ojca b5
Karloo Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2015 Spróbuje jutro rozebrać. A oświetlenie zapalniczki ?
TOM3K Opublikowano 27 Grudnia 2015 Opublikowano 27 Grudnia 2015 z tego co pamiętam to jest to razem...
Karloo Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2015 Chyba raczej nie bo z tego co widziałem to zapalniczka ma wtyczkę. No chyba że główna kostka jest w gałkach. Jeszcze jedno pytanie. Gdzie mogę dowiedzieć się jak rozebrać przedni panel aby dojść do tej kostki ?
TOM3K Opublikowano 27 Grudnia 2015 Opublikowano 27 Grudnia 2015 masz kilka śrubek do okręcenia musisz najpierw radio wyciągnąć poszukaj na forum może przy zmianie radia na rns-d będzie coś o demontażu tunelu
Karloo Opublikowano 28 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2015 (edytowane) Dziś zabrałem się za rozebranie panelu i okazało się że jest przepalona żarówka. Kupiłem, wymieniłem i ładnie działa Tak samo okazało się że żarówka od zapalniczki jest przepalona. Wymieniłem na nową lecz ona nie chcę działać. Wypada mi ona z plastiku. Kable są dobre bo nawet zapalniczka się nagrzewa. Co to może być ? Czemu ona wypada ? Edytowane 28 Grudnia 2015 przez Karloo
Rekomendowane odpowiedzi