web7 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Witam wszystkich serdecznie,przy okazji zbliżającego się nowego roku życzenia dla wszystkich forumowiczów i oczywiście użytkowników 2.5 tdi Wiele szczęścia i miłości,sukcesów i pomyślności,niech Wam zdrowie dopisuje,a gotówki nigdy nie brakuje. Do Siego roku 2016!! No i do rzeczy dziś przy odpaleniu autka zaczęło się.Chciałbym aby ktoś posłuchał z filmiku który nagrałem w czym może być problem,dodam że jest to słyszalne tylko przy obrotach 850-900 powyżej już nie.Bardzo proszę o wasze rady pozdrawiam. https://youtu.be/DFgBkuaj5TU
krecik_20 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Witam wszystkich serdecznie,przy okazji zbliżającego się nowego roku życzenia dla wszystkich forumowiczów i oczywiście użytkowników 2.5 tdi Wiele szczęścia i miłości, sukcesów i pomyślności, niech Wam zdrowie dopisuje, a gotówki nigdy nie brakuje. Do Siego roku 2016!! No i do rzeczy dziś przy odpaleniu autka zaczęło się.Chciałbym aby ktoś posłuchał z filmiku który nagrałem w czym może być problem,dodam że jest to słyszalne tylko przy obrotach 850-900 powyżej już nie.Bardzo proszę o wasze rady pozdrawiam. https://youtu.be/DFgBkuaj5TU hmm tak jakby coś się przytarło. Pompa wspomagania działa poprawnie?
web7 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2015 Witam chyba tak bo przy zwiększeniu obrotów do 1000 tego nie słychać kręciłem kołami i cisza bo też to podejrzewałem,natomiast po delikatnym spadku obrotów zaczyna znowu hałasować.
danielciagala Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 obstawiam łożysko np na alternatorze. Ewentualnie któraś rolka albo napinacz....
krecik_20 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Witam chyba tak bo przy zwiększeniu obrotów do 1000 tego nie słychać kręciłem kołami i cisza bo też to podejrzewałem,natomiast po delikatnym spadku obrotów zaczyna znowu hałasować. Moze napinacz paska wielorowkowego hałasować, tylko to trochę za głośno na niego. Ja tam obstawiam pompę wspomagania.
web7 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2015 Witam chyba tak bo przy zwiększeniu obrotów do 1000 tego nie słychać kręciłem kołami i cisza bo też to podejrzewałem,natomiast po delikatnym spadku obrotów zaczyna znowu hałasować. Moze napinacz paska wielorowkowego hałasować, tylko to trochę za głośno na niego. Ja tam obstawiam pompę wspomagania. fajnie dzięki za naprowadzenie na trop jutro będę poklei sprawdzał dam znać ,acha jeszcze pytanko jak wykluczyć pompę jest jakiś sposób?
nitro20 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Sprawdź poziomy płynów, głównie ten od wspomagania. Rozumiem, że przy kręceniu kierownicą dźwięk nie cichnie, ani nie zmienia się ?
bajbusa4 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Witam ja miałem coś podobnego w 1.8 turbo z silniczka pod prawa lampa. Powiem szczerze że nie wiem do czego on służy. wygląda jak jakaś nagrzewnica.
web7 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2016 Witam wszystkich i dzięki za wszystkie sugestie problem został rozwiązany wycie ustało po wymianie płynu do wspomagania,ale dopiero po przejechaniu kilkunastu kilometrów pompa doszła do siebie.
krecik_20 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Witam wszystkich i dzięki za wszystkie sugestie problem został rozwiązany wycie ustało po wymianie płynu do wspomagania,ale dopiero po przejechaniu kilkunastu kilometrów pompa doszła do siebie. Witam. A jakim płynem go zalałeś jeśli można wiedzieć??
web7 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2016 Febi zielony mineralny 2 litry po 27 zł dlatego 2 bo robiłem metodą przelewową.
Rekomendowane odpowiedzi