Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B5 Avant by Maniek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie przedstawiam wam mojego Avanta.

Auto z 1999 roku z silnikiem 1.9 TDI AFN seria 110 a teraz już 144,6 KM i 332,5 Nm

d8a67a0d1744a321.jpg

7377f362cbae711a.jpg

b2656821b8fe6f92gen.jpg

i wykres z hamowni

c9f40d36792951b2.jpg

Wyposażenie:

- 4x elektryczne szyby

- elektrycznie sterowane lusterka

- podgrzewane lusterka

- podgrzewane spryskiwacze

- podgrzewane fotele przód

- tempomat

- klimatronik

- radio 2 din z navi

- telefon

- 10 poduszek powietrznych

- 6 głośników + bass w bagażniku

- ABS

Koło lato 17 cali ori audi, a zima czarna stal bez kołpaka 15 cali

Z porobionych rzeczy to jak wcześniej pisałem to zrobiona nowa mapa paliwa i doładowania.

Wsadzony gwint MTS

Przerobiony trochę układ wydechowy a mianowicie Down Pipe zrobiony przez Baq Garage.

EGR jest usunięty całkowicie i przerobiony układ podciśnienia tak aby sterował tylko turbiną

Dwumas jest póki co seryjny ale tarcza sprzęgłowa, docisk i łożysko oporowe jest z silnika AWX

i dodany jest jeszcze zegarek od ciśnienia doładowania DEPO zamontowany na słupku

(pompa seria i wtryski też)

W planach jest jeszcze zrobienie FMIC i całego orurowania + kolektor z AWX

A w dalszych planach być może wpadnie jakieś większe turbo + wtryski 216

14d9aa7587516f7fgen.jpg

7e2d2270f33437d9gen.jpg

Edytowane przez maniek435

Opublikowano

Plany Wielkie i szybki Diesel Się szykuje :P

Tylko szkoda że Quattro nie ma :(

Opublikowano

ładne autko . tylko troche tak dziko jak na avanta bez relingów

Opublikowano

Ładnie, bo ostatnio to same B5 bez planów na przyszłość się pokazywały :naughty: felgi nie wsadzę, gwinta nie założę itd itp...

Fele jak moje ;) jakie masz dystanse? bo tył z ET 48 raczej ciężko Ci będzie zmieścić na gwincie, nie mówiąc o wyglądzie

Opublikowano
  • Autor

Ładnie, bo ostatnio to same B5 bez planów na przyszłość się pokazywały :naughty: felgi nie wsadzę, gwinta nie założę itd itp...

Fele jak moje ;) jakie masz dystanse? bo tył z ET 48 raczej ciężko Ci będzie zmieścić na gwincie, nie mówiąc o wyglądzie

A no racja bez dystansu na tych felgach z gwintem opona ociera o sprężynę z tyłu. Na tyle mam dystans 15 mm, a z przodu jeszcze nie mam bo najpierw muszę jakoś podoginać plastik w błotniku żeby opona nie tarła o plastik na wybojach. ;) Też zastanawiam się na jaki kolorek pomalować te felgi czy może dać do polerki ponieważ na jednej feldze zrobiło się mleko pod lakierem i słabo to wygląda :/

Edytowane przez maniek435

Opublikowano

Dobrze to tylko polerka wygląda ;) ja mam 15mm z przodu i 17mm z tyłu przy 225/45 i nic nie ociera. Jak dasz 215/45 to możesz te 15mm dać na przód a na tył 20mm będzie idealnie.

Opublikowano

ja przy takim kole mialem 215/45, z tylu przy 20mm czasem przytarlo jak w 5 osob sie jezdzilo :D

Opublikowano
  • Autor

Też mam oponki 225/45 na tych felgach i jak mówisz że 15 mm podejdzie na przód to spróbuje.

Opublikowano

Śmigałeś już na MTSie? Jak tam wygląda sprawa komfortu, bo szykuję się na niego na lato i nie wiem już sam czego się spodziewać. Nawet czytanie porównań nic mi nie daje.. Ilu użytkowników, tyle opinii dlatego proszę o jakieś info :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

Cały czas na nim śmigam i jestem z niego bardzo zadowolony. Jest twardszy niż seria ale nie betoniasty więc komfort jest. Jak dla mnie jest idealny. Polecam.

Opublikowano

Dzięki za info :) Dla mnie seria za miekka, buja jak na statku więc trzeba zmienić :D

Opublikowano

Piękna maszyna a jak szukasz mocy to wałek SDI turbo najlepiej CAHA wtryski 216 nie muszą być BOSCH mogą być polskie WZM jeszcze na takich i jest super

Opublikowano

Piękna maszyna a jak szukasz mocy to wałek SDI turbo najlepiej CAHA wtryski 216 nie muszą być BOSCH mogą być polskie WZM jeszcze na takich i jest super

Mam u siebie WZM z Nadrzyna do Cobretiego z Ibizy i poki co jestem b.zadowolony.Korekcje do 10 a mam program na 170 KM i jeszcze jest zapas...WZM ma wieksze rzekomo otworki rozpylacza :decayed: ...a sprzedaja jako 216.

Opublikowano

DP też fajnie wyszło dalszą część wydechu też masz zrobiona ?

Audi bardzo fajne :D

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

DP też fajnie wyszło dalszą część wydechu też masz zrobiona ?

Audi bardzo fajne :D

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Reszta wydechu jest na razie seryjna :)

Opublikowano

:kox::kox: jest kozak,

ile zabuliłeś za DP?

Opublikowano
  • Autor

470zł