Karol Madej Opublikowano 6 Stycznia 2016 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Witam , mój problem polega na tym że zatankowałem na stacji gdzie mają do du** paliwo , nie wiem czy ma to z tym coś wspólnego ale po zatankowaniu zrobiłem jakieś 40-50 km , była oczywiście minusowa temperatura , podjechałem pod sklep na zakupy , po wyjściu nie chciała wgl odpalić.Po przyholowaniu do domu , okazało się że filtr paliwa jest pusty , wgl nie było w nim paliwa.Paliwo w baku oczywiście jest.Po wyjęciu pompki paliwa i podłączeniu pod prąd normalnie chodzi , po podłączeniu do auta i przekręceniu kluczyka wgl nie reaguje.Sprawdzałem bezpieczniki i są dobre , przekaźnik tylko lekko zimny był ale nie zalany.Co może być przyczyną awarji ? Tato mówi bym wymienił przekaźnik bodajże 395. Proszę o pomoc bo już nie wiem co jej jest , a co dzwonie do mechaników to mówią bym zadzwonił za minimum 2 tyg.
piotrsob1 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Opublikowano 6 Stycznia 2016 (edytowane) W skrzynce bezpiecznikowej na przejściu deski rozdzielczej w drzwi kierowcy jest bezpiecznik nr 28 . Po włączeniu rozrusznika powinno się na nim pojawić napięcie i idzie ono właśnie na zasilanie pompki paliwa . Gniazdo bezpiecznika można wykorzystać do podłączenia zasilania na krótko do pompki w celu jej przetestowania . Jeżeli zalałeś letnie paliwo, to możliwe że gdzieś powstał korek z parafiny i zablokował przepływ paliwa. Najbardziej narażone są smok w zbiorniku i filtr paliwa.. Edytowane 6 Stycznia 2016 przez piotrsob1
Karol Madej Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2016 Sprawdziłem , pompka działa napięcia nie ma nawet na przekazniku , przekaznik wymieniony na nowy i też nie ma prądu
piotrsob1 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Opublikowano 8 Stycznia 2016 (edytowane) Nie ma prądu na zacisku 30 przekaźnika pompki paliwa , czy na sterowaniu jego cewki ? Edytowane 8 Stycznia 2016 przez piotrsob1
Rekomendowane odpowiedzi