Opublikowano 6 Maja 20233 l Panowie, u mnie wyswietlal sie blad "adaptive light uszkodzony", wymienilem zarowke i doswietlanie zaczelo dzialać, ale blad dalej wyswietla sie na fisie a na kompie nic nie pokazuje. Co jest grane?
Opublikowano 6 Maja 20233 l Obie żarówki (w obu lampach) działają? Jakie wsadziłeś żarówki, H7 czy jakieś LED?
Opublikowano 6 Maja 20233 l Obie działają, wsadzone żarówki to H7. Coś się zacięło? Dziwne że komputer błędu nie wyświetla a fis ta, i mimo iż jest błąd na fisie to doświetlanie działa.
Opublikowano 6 Maja 20233 l Jest tylko 1 błąd ale raczej nie ma on nic wspólnego: Edytowane 6 Maja 20233 l przez Spiter
Opublikowano 6 Maja 20233 l Jutro wrzucę skan, ale tak jak wspomniałem tylko ten błąd miałem wątpliwy bo jeden to uchwyt telefonu i wersja oprogramowania. Z tego co wyczytałem jakiś czujnik do wymiany?
Opublikowano 7 Maja 20233 l Kolego wrzuciłeś zdjęcie z błędem czujnika samopoziomowania, który jest powodem usterki AFS.
Opublikowano 9 Grudnia 20232 l Temat się przydał. Duży plus dla autora i kolegów, którzy pomogli Mam w tej chwili dokładnie taki problem. Spaliła się żarówka H7 od doświetlania zakrętów w prawym reflektorze bixenonowym. Wyjąłem sam reflektor - bez zrzucania zderzaka, bez odłączania grubego przewodu do xenonu. Jest go na tyle zapasu, że spokojnie można dostać się do żarówki H7. Od razu wymieniłem też żarówkę H7 z lewej strony (już bez wyjmowania reflektora). Problemem jest błąd, który ciągle się wyświetla oraz to, że doświetlenie nie działa (co jest zapewne wynikiem istniejącego błędu ?) Ktoś w Krakowie/okolicach jest w stanie mi z tym pomóc? Nie mam VCDSa... Sprawa załatwiona.... Edytowane 14 Grudnia 20232 l przez daanoon
Opublikowano 23 Lutego 20242 l U mnie to samo spaliła się lewa żarówka kupiłem żarówki osram i pokazuje mi teraz że mam w prawej zwarcie z masą. Wykasuje błąd dziala ale po przejechaniu kilku set metrów znów mi wywala.blad zwarcia z masą ?