markus_81 Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 witam, mam takie szybkie pytanie,jaki typ silnika jest w audi b6 avant 1,9tdi 101km 2003 z końca roku?gościu nie mógł mi powiedzieć,bo nie wiedział gdzie to znaleźć, może AVB? mam takie coś na oku, pozdr
boberek Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 fajny silnik jak ci mocy nie potrzeba to rewelacja do spkojnej jazdy starcza
marekg Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 fajny silnik jak ci mocy nie potrzeba to rewelacja do spkojnej jazdy starcza Sory, że trochę nie na temat ale czy jest jakaś szczególna różnica w budowie/trwałości/usterkowości pomiędzy AVB a AVF/AWX pomijając wartość mocy/momentu oraz ich przebiegu w funkcji prędkości obrotowej ?
letallec Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 fajny silnik jak ci mocy nie potrzeba to rewelacja do spkojnej jazdy starcza lexpar ma ten silnik. Rogal go zrobił na 154KM.
boberek Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 no chyba tak w serii miał około 122 PS
marekg Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 hmmm może i ja mam jakiś prezent od fabryki. Bo jak mi mechanik wymieniał termostat to się przewiózł i był ciężko zaskoczony, że ten motorek ma tylko 100 kucy.
boberek Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 na bank masz bonus dlatego to tak jezdzi jakby nie miało 100 PS moja 130 miała w seri 146 zreszta jak kazda prawie
Musashi Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 nie calkiem takie same. inny wal, korbowody, tloki, PD, turbina
markus_81 Opublikowano 17 Listopada 2008 Autor Opublikowano 17 Listopada 2008 w tym co widziałem turbinka jest sucha ale mocno spieczona(czy to normalny wygląd?),ma nastukane tak ok 240k,nie paliłem auta więc nie wiem jeszcze jak chodzi,jest dobrze utrzymane,gościu jeździ nią od niecałego roku w polsce i ją teraz sprzedaje(dlaczego?...buduje się i potrzebuje kaski,hmmm ),mówił że podpinał ją już do kompa więc nie wiem czy nie mógł już poresetować tego co nie chciał nikomu pokazywać, ...auto mnie kusi ale...,to handlarz,sprzedaje niby swoje ale sprzedawać umie dobrze więc się trochę boję,chce 38 tyśków, wiem że to trochę nie w temacie ale piszę już od razu przy okazji tego silniczka(to autko też podobno się dobrze rwie do biegu więc może i tu jest bonus) pozdrawiam
Musashi Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 w tym co widziałem turbinka jest sucha ale mocno spieczona(czy to normalny wygląd?) hmmm, o serniku czy pierniku slyszalem, ale spieczona turbina....
markus_81 Opublikowano 17 Listopada 2008 Autor Opublikowano 17 Listopada 2008 w tym co widziałem turbinka jest sucha ale mocno spieczona(czy to normalny wygląd?) hmmm, o serniku czy pierniku slyszalem, ale spieczona turbina.... może się źle wyraziłem,po prostu wygląda podobnie jak w moim starym golfiku,wiem że pracuje w wysokich temp ale chyba kolor metalu powinien być troszkę bardziej "świeży",...z drugiej strony ma nastukane 240 tyś
boberek Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 nie calkiem takie same. inny wal, korbowody, tloki, PD, turbina tak ale konstrukcyjnie bez wiekszych rózńic to ze ma inny wał korby i reszte to normalne
Rekomendowane odpowiedzi