tedziq08 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Opublikowano 12 Stycznia 2016 (edytowane) Witam. Mam taki problem a mianowicie jakiś czas temu zauważyłem że mam czujnik temperatury zewnętrznej który znajduję się przed chłodnicą. Problem polega na tym że nie widzę żadnego wskazania temperatury. Mam komputer 1/2FIS. Czy możliwe że nie pokazuje bo jest uszkodzony czujnik? Jakim rezystorem bym mógł zasymulować ten czujnik? edit. Dodam ze przy ok. +1stp. C czujnik pokazuje 3kOHM a na przewodach od strony fisu jest ok. 5V. Edytowane 12 Stycznia 2016 przez tedziq08
Alfi Opublikowano 17 Stycznia 2016 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Sprawdź czy masz wskaźnik. Sam czujnik sprawdź climatronikiem.
tedziq08 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2016 Sprawdź czy masz wskaźnik. Sam czujnik sprawdź climatronikiem. Jaki wskaźnik? Czujnik jest sprawny.
sebidi Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Kolega myślał o wyświetlaczu temp w liczniku nie doczytał ze masz pół fis możliwe ze kabel masz gdzieś przerwany możesz puścić nowy przewód i połączyć go z pinem w klimatroniku który odpowiada za temp zewnętrzna
Rekomendowane odpowiedzi