fordenir Opublikowano 11 Lutego 2007 Opublikowano 11 Lutego 2007 Mobikli rozlatuje mi się elastyczny łącznik rury która idzie od kolektora wydechowego i poprzez ten łącznik(siatka) łączy się z katalizatorem i tu pytanie: -czy trzeba wymieniać całą tą rurę bo wygląda jakby była nierozłącznie połączona z tym łącznikiem czy wycina się łącznik i wspawuje nowy bez wymiany rury(dwórurki). Pozdrawiam:)
bialy4 Opublikowano 11 Lutego 2007 Opublikowano 11 Lutego 2007 wycina się łącznik i wspawuje nowy bez wymiany rury(dwórurki) Tak jak napisałeś można wymienić sam łącznik. Ja tez się do tego zabieram ale w zakładzie chcą za takie coś 250zł. Za taką kasę to sam se zrobie tylko muszę się zmobilizować i odkręcić dwururkę . Koszt samej plecionki to 40-50 zł.
fordenir Opublikowano 11 Lutego 2007 Autor Opublikowano 11 Lutego 2007 No dzięki kolego tylko z wykręcaniem elementów tłumika jest różnie, trzeba ostrożnie żeby nie urwać jakiejś szpilki i nie narobić dodatkowej roboty Może dlatego warsztat tyle kasuje
bialy4 Opublikowano 11 Lutego 2007 Opublikowano 11 Lutego 2007 Są tylko 4 szpilki przy kolektorze ( w dobrej kondycji ale za to ciężko się do nich dostać ) a reszta to zwykłe śruby na które jest tylko jedno lekarstwo-szlifierka :twisted: bo nie ma na co klucza założyć.
adadur Opublikowano 13 Lutego 2007 Opublikowano 13 Lutego 2007 U mnie za robociznę przy tym chcą 100 - 150zł ale jak im zdementuje ten fragment z katem to za samo przyspawanie 30zł wyjdzie. Śruby, kurna czym się tu martwić ... jedziesz do sklepu i kupujesz nowe (zapewne klasy 10.9 czyli w zwykłym metalowym może takich nie być) istotne to żębyć je odkręcił
Gość peter19854 Opublikowano 20 Lutego 2007 Opublikowano 20 Lutego 2007 u mnie tez byl z tym problem auto okropnie wylo zajechalem do zakladu mechaniki pojazdowej w lidzbarku i zrobili koles sie meczyl z tym z 1,5 godziny wymienialem sama ta siatke placilem z robota 80zl pozdrawiam
mrog Opublikowano 25 Lutego 2007 Opublikowano 25 Lutego 2007 Ja za plecionke zapłaciłem jeżeli dobrze pamiętam ok. 50 zł a za wspawanie 30 zł. Poza tym temat jest dość dokładnie opisany na forum. Np. http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=44580&highlight=#44580
bialy4 Opublikowano 2 Marca 2007 Opublikowano 2 Marca 2007 Potrzebna mi jest pilnie średnica wydechu w 1,8 ADR dokładnie chodzi mi o śr. rury przy katalizatorze bo chcę wywalić kata i wspawać rurę tylko muszę ją załatwić a narazie mi kanał zalało i nie mogę zmierzyć.
Rekomendowane odpowiedzi