J E L I T O Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 Witam. Chłopaki proszę o pomoc w prostej sprawie. Wytłumaczcie łopatologicznie jak odpiąć i wykręcic te cewki, gdzie i co mam nacisnąć bo szarpałem się z tym już trochę ale nie chcę nic zepsuć. Chcę tylko sprawdzić sobie świece.
tommylee Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 musisz odkręcić te małe torxy które trzymają listwę na której są wpięte cewki (przykręcona jest do dekli zaworów), jak to odkręcisz, to wtedy wciskasz języczki na cewkach, wypinasz z listwy i wyciągasz do góry. Prosta robota
J E L I T O Opublikowano 18 Listopada 2008 Autor Opublikowano 18 Listopada 2008 DZIĘKI ZA PODPOWIEDŹ. Wyczytałem że do wyjęcia tych cewek jest potrzebne narzędzie specjalne audi, czy bez tego wyjmę te cewki i odkręce świece?
tommylee Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 DZIĘKI ZA PODPOWIEDŹ. Wyczytałem że do wyjęcia tych cewek jest potrzebne narzędzie specjalne audi, czy bez tego wyjmę te cewki i odkręce świece? wiesz co ja w swoim 3.0V6 wyciągałem sam, trzeba jeszcze dolot zdemontować oraz zbiorniczek wyrównawczy odchylić na bok aby dojść do listwy z cewkami. Przyda ci się taki giętki bajerancki drut na magnesie aby wyjąć wykręconą świecę, bo na bank ci wyleci z klucza
Dev Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 świece mozna wykręcac na przedłużce z dwoma przegubami na pewno nie spadną, ale pomysł z giętkim chwytem tez jest trafiony
Rekomendowane odpowiedzi