Jump to content
IGNORED

pierwsza wymiana filtrów po zakupie auta

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam niedawno kupiłem audi a4b6 z silnikiem 1.9tdi 100 km 74kw moje pytanie brzmi - jakie filtry/ olej silnikowy jak i rozrząd polecili byście mi abym kupił do swojej bestyjki. Pozdrawiam

na allegro widzę taki zestawik ale poczekam na Wasze opinie co jest warte zakupu

http://allegro.pl/4-filtry-4l-oleju-5w30-edge-audi-a4-b6-1-9tdi-i5095073255.html

Edited by gecons
Posted

Castrola nie polecam, poczytaj na forum jakie oleje do TDI są polecane. Osobiście swojego AVF zalewam motulem specyficem 5w40. 5l około 140zł. A filtry Manna ok, bądź Knechta. Tu na forum są sklepy gdzie dobierzesz sobie odpowiedni zestaw i myślę, że na pewno taniej :)

Posted

Odradzam zakup na allegro a tym bardziej Castrola z własnego doświadczenia . Po 1 może być podróbka a po drugie są różne opinie więc lepiej celowac na sprawdzone i od sprawdzonych sprzedawców jak na przykład chłopaków z forum . Polecam sprzedawce Tom77 http://a4-klub.pl/index.php?/topic/19150-czesci-w-super-cenach-z-hurtowni-duze-upusty-dla-klubupromocje/page-155dobierze ci wszystko pod twój silnik . Napisz mu pw . Ceny ma spoko i doradzi . Biorę od niego graty i jestem mega zadowolony .

Posted

ja polecam kolegę Dzik - u niego zawsze przesyłka na drugi (ew trzeci) dzień

Posted

A rozrząd najlepiej ori

Posted

Dzięki Panowie za rady póki co jeszcze się błąkam bo to moje pierwsze audi a nie chciał bym zaniedbać bestyjki

Posted

Więc poczytaj przyklejone tematy w kilku działach i będziesz wiedział wszystko.

Posted

Kupuj jak chcesz, Castrol olej jak olej. przeżyło mi na nim 5 lat AFB i jeździ już kolejne 4 :D

Posted

olej powinien spełniać normy audi z tego co wiem, a fitry polecam knechta- sam takich używam i używałem we wszystkich autach jakie miałem

Posted

Fakt, Knecht to wysoka póła, sam teraz mam u siebie cały komplet tej marki...

Szkoda tylko, że nie robią wszystkiego w Austrii...

Posted (edited)

Pisac do Dzika on wsyszystko ma co potrzebujesz, nie lej tylko Castrola chyba że do skutera

Edited by pyra111
Posted

Ogólnie te forum nie poleca Castrola i Filtronów bo badziewie straszne i silnik Ci się rozwali przy rozruchu, tylko Motul, Knecht i Mann :grin::grin:

Posted

Ogólnie forum nie poleca, a ja używałem, używam i będę używał filtronów. Nie popadajmy w paranoję. Używałem też castrola i silnik mi się nie rozeciał, wręcz przeciwnie chodził jak tralala. Tylko trzeba wymieniać co trzeba na czas.

Posted

pyra111 rav14 dzięki za polecenie(przypomnijcie się next time będzie piwerko :)) ). Jestem do dyspozycji jak coś

z filtrami nie ma co popadać w paranoje

filtron na powietrze i kabine ładnie sobie poradzi :)

Posted

Ja jeżdżę na Castrol Edge Turbo Diesel 5W-40 i nie mam problemów :)