polleck Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Dzień dobry. Problem mam taki, że wali mi olejem z pomiędzy kolektora dolotowego i wygaszaczki ("przepustnicy). Widać na załączonym obrazku. Dlaczego to tam cieknie i jak to uszczelnić? Patrzyłem na ETKA, ale nie widzę tam nigdzie żadnej uszczelki, ani przy kolektorze ani przy wygaszczce, ani przy EGR, Z góry dziękuję za podpowiedzi. Pozdrawiam, Rafał Wrocław.
greg2505 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 cieknie z dziurek egr-a ,jest o tym sporo na forum
tomitdi07 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Uszczelnić zaslepic i będzie spokój.
Pawel_a4b6avf Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 To typowa usterka. Zaślepiaj albo wymieniaj na nowy. Tylko nie zdziw się, bo po jakimś czasie znowu egr będzie przeciekał.Z nim już tak jest.
kkam Opublikowano 27 Stycznia 2016 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Cieknie, bo w dolocie masz za dużo oleju. Wyczyśc EGR i sprawdz czy turbo nie puszcza oleju.
Rekomendowane odpowiedzi