jankwiatkowski Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Jestem nowicjuszem na forum i mogę coś pokręcić - proszę o wyrozumiałość. Mam problem z ogrzewaniem. Podczas jazdy ogrzewanie jest super lecz gdy stanę na chwilę, na przykład na światłach to temperatura natychmiast opada. Mechanik do którego oddałem autko, twierdzi że przepłukał układ oraz zalał odpowiednim płynem (poziom w normie). orzekł że taka jego uroda i jeśli chcę leprzego grzania to powinienem wymienić nagrzewnicę. Bardzo proszę o sugestję co robić?
Alfi Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Patrząc na rocznik, mechanik ma rację. Nie wiadomo co bylo lane wcześniej a koszt nowej części nie duży.
jacek70 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Możesz spróbować środków na kamień do chłodnic . W zasadzie nic nie tracisz a może to wystarczy. Zrób zabieg przed następną wymianą płynu.
Hezen Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 A może układ zapowietrzony przy nagrzewnicy, albo termostat? Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
iwadrian Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Tutaj masz ciekawy temat:http://a4-klub.pl/index.php?/topic/257460-czyszczenie-nagrzewnicy-jak-leci-slabe-letnnie-powietrze-przy-90-c/
jankwiatkowski Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2016 Tutaj masz ciekawy temat:http://a4-klub.pl/index.php?/topic/257460-czyszczenie-nagrzewnicy-jak-leci-slabe-letnnie-powietrze-przy-90-c/ Dziękuję bardzo, myślę że tak właśnie zrobie Dziękuję wszystkim za rady.
iwadrian Opublikowano 29 Stycznia 2016 Opublikowano 29 Stycznia 2016 A może układ zapowietrzony przy nagrzewnicy, albo termostat? Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Zakładam, że tak jak napisał Hezen: termostat trzyma temperaturę i płyn masz na odpowiednim poziomie, bo bez tego żadne płukanie ci nie pomoże
Rekomendowane odpowiedzi