Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Jakie Sprzegło do Quattro(Docelowo 180KM)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy do mojego auta B5 A4 Avant Q bedzie pasował ten zestaw (jedno mas 1z+ sprzegło)? Również słyszałem, żebym jednomasa kupował od audi coupe 2.0 16V wzgłóżnego i dalej sprzegło AFN. Wogole jakie jest maksymalna wytrzymałóśc sprzęgła 1z/AFN KM/Nm. Jest jeszcze opcja "Radziwkowski" zestaw "miejski". Prosił bym o sprawdzone odpowiedzi. Zależy mi na tym, bo moje sprzegło wczoraj powiedziało "dobij mnie, dobij". Pozdrawiam i czekam na Odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam 400Nm i śmigam już 50 000 na sprzęgle miejskim radzikowskiego i jestem bardzo zadowolony :good:

Opublikowano

a ile zapłaciłeś za sprzegiełko?na stronie cena wyjsciowa 650zl (tarcza docisk). No i jaki czas realizacji?

Opublikowano

Rozpatrywałem Sacha ale chyba tańsza i tez dobrze pewna opcja jest pan Radziwkowski. Ci do samego sprzegła juz wiem. Teraz powiedzcie mi jakie koło zamachowe?? od 2.0 16V bedzie pasować?badz od 1Z?

Opublikowano

Sachsa sobie odpuść, ślizga się w wielu mocnych autach a do tego mają bałagan w katalogach - zamówiłem sprzegło 240mm do AVF a dostałem komplet pasujacy do porsche turbo - za nic nie można było go oczywiście jak założyć a do tego Sachs upierał się, że ma pasować.

Cała akcja skończyła sie moją stratą - odesłałem do niemiec ich komplet i seryjny stary w miejsce którego miałem je założyć żeby mieli porównanie.

Po kilku miesiacach czekania dostałem odpowiedz, że mogą mi wymienić na inny pasujacy do innego auta...

W warszawie sa dwie firmy modyfikujace sprzegła. Tylko zamawiajac komplet nie mów że ma być niewiadomo jak moce bo bedzie tak twarde że po go

dzinie jazdy po miescie bedziesz miał dosyc auta, nie mówiac o jeździe w korku :wink4:

Pozdrawiam.

Opublikowano

tak ? :gwizdanie:

Opublikowano

Więc co jest najlepszym rozwiązaniem do tego silnika.

Ja byłem nastawiony na koło jednomasowe od 1Z + sprzęgło VR6 tak jak ma kolega w Ibizie.... niestety ktoś mnie ostatnio oświecił, że do Audi to nie będzie pasowało bo jest silnik wzdłuż.... mętlik w głowie.

Teraz pytanie co włożyć by przenieść 400Nm ?? temat zaczyna być pilny bo moje sprzęgiełko już się kończy, ostatnio ślizgnęło mi się kilka razy, muszę poprosić mirassa o zabranie troszkę Nm :slina:

Opublikowano

jednomas od 1z mozna założyć, co do sprzegła to obecnie najlepszą opcją bedzie chyba Radzikowski