Opublikowano 5 Lutego 201610 l Witam. Mam taki problem z samopoziomowaniem się xenon'ów , żaden błąd nie ukazuje się na fis'ie. Komputerem nie był jeszcze sprawdzany . Xenony nie imitują żadnego ruchu , tak jak zostają włączone w takiej pozycji zostają . Co to może być za problem ? Czy lepiej jechać na komputer i sprawdzić czy jest jakieś rozwiązanie bez użycia komputera. Z góry dziękuję , pozdrawiam!
Opublikowano 5 Lutego 201610 l Autor Właśnie nie jestem pewien na 100% czy działało ale świta mi coś , że ten ruch jednak jakiś był a teraz żadnego. Czy po podłączeniu pod komputer pokaże mi jakiś błąd ?
Opublikowano 7 Lutego 201610 l Wygląda na uwalony mechanizm regulacji w lampie. Silniczek będzie pracował góra-dół, ale lampa będzie stała w miejscu. Żadnego błędu na FIS-ie nie pokaże. Najczęściej dzieje się tak, gdy nieumiejętnie reguluje się ustawienie lampy np na stacji diagnostycznej. Jest odpowiednia procedura, która wymaga VAG-a. Bez tego jak będziesz kręcił ręczna regulacją, to mechanizm samopoziomu będzie cały czas próbował ustawić sam lampę, aż dojdziesz do końca regulacji i wtedy silniczek pracując w skrajnej pozycji wyłamie plastikowe tryby mechanizmu.
Opublikowano 7 Lutego 201610 l Pod warunkiem że cała instalacja jest zamontowana, to jest jak mówisz. Dlatego pytałem czy wcześniej działało. Najlepiej typ podłączyć VAGa i sprawdzić czy połączy się że sterownikiem. Inną próbą może być sprawdzenie czy na wahaczach ma czujniki, oraz w lampach silniki krokowe.. Od tego powinien zacząć oględziny... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano 7 Lutego 201610 l Guzik prawda z tym ustawianiem. Nie potrzeba zadnej procedury. Jedz na stacje diagnostyczna ustaw auto na idealnie prostej nawierzchni, zgas auto i wyjmij kluczyk, wyjdz z samochodu i nie wsiadajac do auta i nie dotykajac do niczego wsadz kluczyk i odpal silnik, wlacz swiatla i po ruchu gora dol reflektorow ustaw swiatla. To samo zrobisz przez procedure vag ale robiac tak jak opisalem wychodzi na to samo.
Opublikowano 7 Lutego 201610 l Witam mam ten sam problem jakiś czas temu kupiłem a4 i przy kupnie na vagu pokazywało błąd połączenia ze sterownikiem. Jednak zawsze po przekręceniu kluczyka lampy przechodziły auto test i było git. Jednak niedawno zaczął pokazywać mi się błąd autoregulacji na fisie po czym przestał się jednak lampy przestały się"testować" . Ma ktoś pomysł jaka może tego być przyczyna?
Opublikowano 7 Lutego 201610 l http://a4-klub.pl/index.php?/topic/347794-samopoziomowanie-xenon/#entry4738498
Opublikowano 7 Lutego 201610 l ... tylko vag wcześniej wywalał błąd połączenia ze sterownikiem a lampy i tak przechodziły autotest.
Opublikowano 8 Lutego 201610 l MOŻE masz zamontowane 'imitację'' samopoziomu Wtedy jest jak piszesz brak komunikacji ze sterownikiem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk