Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

AVG gwałtowne naciśniecie gazu - ospała reakcja...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

łukaszooo

Wiadomo ze chodzi o 1.1

To że hamulce twardną za drugim wcisnieciem to mozesz sobie sprawdzic najwyżej ze masz lub nie powietrze w układzie hamulcowym. Powtórzę sie jeszcze raz sprawdz WARTOŚĆ podcisnienia na wyjsciu do gruszki i jakie jest na servo. Tydzień temu wymieniałem vacum w awx bo było juz bardzo liche i po wymianie na uzywke (tez bez szału ale lepsza) turbo zaczeło zadane cisnienie generować przy 2000rpm a wczesniej przy 2600rpm roznica na wyjsciu podcisnienia -0.2 w stosunku do poprzedniego vacum, tam jeszcze n75 nie domaga ale klienta juz zadowalało i nie zdecydował sie na wymiane ponieważ auto ma isc na sprzedaz. dlatego podejrzewam ze moze byc u cb podobnie

Opublikowano
  • Autor

spoko, ja nie dysponuje sprzetem do mierzenia więc zlece mechanikowi aby sie temu przyjrzał....

Opublikowano

przy 2.1 bar sprężarka by wybuchła :grin:

2,1 z cisnieniem atmosferycznym tak jak jest mierzone w logach. Po co mieszac i pisac 1,1. Niektorzy by calkiem nie zamumali juz o co biega w tym wszystkim

Opublikowano
  • Autor

nowa przepływka bosch oryginał - poprawa niewielka.

odnosze wrażenie, że chyba sztanga turbo wymaga minimalnej regulacji...

vacum pompa sprawdzona - wartości sa książkowe.

Opublikowano

a jaka wartosc na wyjsciu z n75 na gruszke, jesli n75 bedzie niedomagał to tam bedzie mniej

Opublikowano
  • Autor

Mozgu n75 kupiony jako nowy teoretycznie firmy pierburg czyli oryginał za 200 zł wiec jak by nie domagał to bym chyba producenta za jaja wieszał.... z tego co mi mówił 0,7 na wyjsciu jest ale... strasznie długi przewód do gruszki jest założony - myślę aby go skrócic... o lie to ma wogóle znaczenie.... Wogóle gadka z nim jest bardzo ciężka, bo on twierdzi, że czepiam sie i za dużo czasu na forum spędzam bo on sie przejechał i jedzie to normlanie.... chyba w takim razie ja jestem nienormalny....

Najchętnije zapłaciłbym komuś naprawde ogarnietemu aby to wyregulował, zobaczył i zrobił tak jak byc powinno. Czytałem tez, że nowe Turbiny póżniej wstaja ze względu na cięższy wirnik, ciaśniejsze spasowanie itp.... ile w tym prawdy - nie wiem

Edytowane przez icemerc

Opublikowano

Zrob komplet logow.

Opublikowano
  • Autor

nie wiem jak ale problem rozwiązał sie. Wczoraj odebałem auto, prawy zacisk hamulcowy rozleciał sie, trzeba było hamować na 2-3 razy. Po wymianie, odpowietrzeniu ku mojemu zdziwnienu turbo pompuje - wstaje juz od 1800 obr .... ciągnie do samego konca, nie ma trybu awaryjnego. Jedynie skierowano mnie do sprawdzenia czystości nastawnika :-)