Karolek1997 Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 Problem dość specyficzny: pilot raz działa i zamyka auto, raz zamyka bez potwierdzenia syrenka a raz w ogóle nie zamyka i trzeba kluczykiem. Zauważyłem ze jak kilka razy zamknę drzwi kierowcy to mogę czasami samochód zamknąć z pilota i syrenka potwierdzi. Dodam ze otwarcie drzwi z kluczyka to problem, bo żeby je otworzyc musze dosyć mocno przekręcić kluczyk i poczekać aż szyby się opuszcza i dopiero przyciskiem otworzyc samochód. Warto tez dodac ze alarm raczej oryginalny nie jest bo mam jakiś VSAS Car Alarm Shock Sensor w puszcze bezpiecznikow. Numer pompki: 8L0.862.257 Ktos ma pomysl jak to ogarnac? Aaaa, i jak zamknę auto z pilota i alarm się uzbroi to rano często juz nie da się otworzyc pilotem i musze walczyć zamkiem w drzwiach i czekać aż alarm się uruchomi. Pozdrawiam Ktoś coś?
marcin_franz Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 Wywal ten alarm i zamontuj albo nowy nieoryginalny, albo kup pompkę z obsługą pilota
Karolek1997 Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Opublikowano 11 Lutego 2016 Tylko gdzie szukać centralki od tego alarmu? Przestrzeń kompa silnika czysta, okolice pompki centralnego i glosnika basowego w boczku też. Przestrzeń bezpieczników od strony kierowcy to tylko ten shock-sensor. Po prawej stronie czysto. Pod schowkiem czysto. Jakieś pomysły jeszcze? A może to jakiś swap alarmu fabrycznego z dołożonym shocksensorem? Bo według numerów pompki (8L0.862.257 - 1996-1997 - Alarm. Pilot (433,92 Mhz) (Audi 100/A3/A4/A6/A8)) niby ten alarm jest. Albo gdzie szukać miejsc gdzie jest wpięty alarm w wiązkę pompy paliwa? Pod wykładziną lewa strona w okolicach słupka B?Pozdrawiam! Ktoś coś?
marcin_franz Opublikowano 11 Lutego 2016 Opublikowano 11 Lutego 2016 Zdejmij półkę pod kierownicą i na pewno gdzieś tam jest
Rekomendowane odpowiedzi