.Pablo. Opublikowano 6 Lutego 2016 Opublikowano 6 Lutego 2016 Witam mam laptopa toshiba satelite c660 . Ori bateria pała już dawno teraz mam baterie green cell ale coś się z nią dzieje bez żadnego komunikatu o niskim stanie baterii gdy wskaźnik pokazuje ponad pół baterii wyłącza laptopa. Będę ją reklamował ale myślę nad regeneracją starej ori baterii. Dziś ją rozebrałem i ma ogniwa 18650 próbować regenerować samemu czy kupić nową? Jak wymienie ogniwa elektronika baterii pozwoli mi normalnie użytkować zregenerowaną baterię? Na elektronice pisze kd 322sssm-510a rev 0,4 Czekam na wasze sugestie i porady.
koloboro Opublikowano 6 Lutego 2016 Opublikowano 6 Lutego 2016 Sama wymiana ogniw nie wystarczy. Trzeba zresetować elektronikę baterii. Potrzebny programator i odpowiedni soft.
.Pablo. Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Opublikowano 6 Lutego 2016 (edytowane) czyli gra nie warta świeczki taniej kupić nowa baterie To może polecicie mi jakiej firmy baterie kupić ? Co do green cell miałem dwie jedna od razu na reklamacje poszła druga wytrzymała 5 miesięcy . Warto kupić baterię o powiększonej pojemności? Edytowane 6 Lutego 2016 przez .Pablo.
choco Opublikowano 6 Lutego 2016 Opublikowano 6 Lutego 2016 Pablo, cup oryginalną baterię. Większość tych zamienników to jest marnej jakości. Powiększona bateria po kilku miesiącach będzie mieć mniej pojemności niż oryginał. Może niektóre zamienniki będą dobre, ale z tego co większość miałem to i tak najdłużej wytrzymywał ori.
.Pablo. Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Opublikowano 7 Lutego 2016 Okazało się ze moja bateria ma jeszcze 2 tygodnie gwarancji wiec ja reklamuje :-)
lapidem Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 Ja regenerowałem w jednej firmie w Poznaniu bo niestety ani oryginał ani zamiennik do mojego lapka nie podszedł... Po regeneracji w marcu 2 lata cykną a bateria nadal trzyma spokojnie ponad godzinkę
.Pablo. Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Opublikowano 8 Lutego 2016 Może się ktoś orientuje oddałem baterie na koniec okresu gwarancji i teraz pytanie nowa bateria która dostane znowu ma 1 rok gwarancji czy tylko te 2 tygodnie które zostały?
koloboro Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 Ja regenerowałem w jednej firmie w Poznaniu bo niestety ani oryginał ani zamiennik do mojego lapka nie podszedł... Po regeneracji w marcu 2 lata cykną a bateria nadal trzyma spokojnie ponad godzinkęJeżeli zostały włożone pożądane ogniwa i odpowiednio zresetowana ekektronika to taka bateria po regeneracji niczym nie ustępuje nowemu oryginalowi.
cabanmat Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 Jak chcesz mam kontakt do gościa który regeneruje (wymienia ogniwa) i resetuje elektronikę.
Rekomendowane odpowiedzi