Rafał94 Opublikowano 6 Lutego 2016 Opublikowano 6 Lutego 2016 Witam wszystkich. Mam duży problem i potrzebuje Waszej pomocy. Dwa miesiące temu kupiłem moje autko i pięknie chodziło bez żadnych stuków puków ale po miesiącu zaczął chodzić jak diesel. Pojechałem wymienić rozrząd i mechanik zauważył że jest pęknięty blok silnika (taka rysa w poprzek ok 1,5-2cm) i teraz nie wiem co mogę z tym zrobić czy wymienić cały silnik czy tylko ten blok a może coś innego się da zrobić?
otis89 Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 Najbardziej korzystnie to wymienić cały słupek na taki niskim przebiegiem, a najlepsza zarazem najdroższa sam blok + wymiana panewki pierścienie itp
Rafał94 Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Opublikowano 7 Lutego 2016 A gdy ja mam silnik AVJ to jaki inny by pasował zamiast tego?
otis89 Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 bex,bfb,awt(po zmianie miski olejowej) amb
Rafał94 Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Opublikowano 7 Lutego 2016 Dzięki wielkie za pomoc teraz tylko poszukać i wymieniać
otis89 Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 Jak szukasz słupka to najlepiej żeby dało się silnik odpalić sprawdzić kompreche, jak chodzi +komp
Rafał94 Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Opublikowano 7 Lutego 2016 tak wiem, teraz wezmę kogoś kto się na tym dobrze zna
Rekomendowane odpowiedzi