Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak zawias wybrać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Potrzebuję porady odnośnie zawieszenia. Mianowicie chodzi o to, że planuję delikatnie obniżyć auto i nie wiem jak się za to profesjonalnie zabrać. Nie chcę zejść za nisko bo obecnie koło to 19'' a lokalne drogi są w fatalnym stanie. Pytanie zatem czy montować gwint czy np gotowy zestaw eibach'a bilstein b12 ? Czy może w ogóle lepiej przejść na 18'' koło i wtedy gwint lub zestaw eibacha ?

Obecnie autko wyglada tak: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/343472-audi-a4-b6-bdv-by-boski-mario-;/

Z góry dzięki za wszelkie sugestie.

Pozdrawiam

Opublikowano

W Polsce to raczej z obniżonym zawieszeniem to ciężko się jeździ bo dziury na każdym kroku i jeszcze te progi zwalniające na każdych osiedlach wiec lepiej jak najmniej obniżone

Opublikowano
  • Autor

W Polsce to raczej z obniżonym zawieszeniem to ciężko się jeździ bo dziury na każdym kroku i jeszcze te progi zwalniające na każdych osiedlach wiec lepiej jak najmniej obniżon

Dlatego też coraz bardziej skłaniam się do zakupu zestawu Eibacha Pro kit b12. Jezeli chodzi o obizenie auta to na stronie piszą że zejdzie w dół jakieś 3-4 cm więc w stosunku do obecnej wysokości nie będzię aż tak nisko, tylko pytanie czy nie za twardo :) Czy jeżdzi ktoś na takim zestawie przy kole 19 cali ? Jeżeli tak to jakie macie wrażenia z jazdy ? :)

Edytowane przez BoskiMario

Opublikowano

Z zawieszeń miałem już: seryjne, s-line 1BV, eibach ProKit, H&R - 40mm, eibach Sportline, Gwint H&R INOX monotube.

Moje bogate doświadczenie mówi, że najlepszym zakupem był GWINT. Dobrze dobrany do auta i w miarę markowy np AP, KW czy lepsze, gwarantuje dobry komfort podróżowania (porównywalny z eibach Pro-Kit) i zakres regulacji od -30 w dół. Ustawisz auto idealnie tak jak chcesz. a jak ci się znudzi to zmienisz wysokość. Nie będzie ani za nisko ania za wysoko. Zawsze tak jak chcesz i to z możliwością zmiany. Nigdy nie kupię do żadnego auta kitu obniżającego. Wyrzucona kasa w błoto. Tylko dobry gwint.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak kolega wyżej, kup gwint AP jesli auto do codziennej jazdy to najrozsądniejsze rozwiązanie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Jeszcze jedno pytanie. Czy przy gwincie istnieje możliwość wymiany amortyzatorów w przypadku ich zużycia ? Czy są to zestawy które po skończeniu kompletnie się wymienia ?

Pozdrawiam

Opublikowano

B12 Pro-Kit to opcja bardzo komfortowa. Aczkolwiek zgadzam się w przedmówcami - za cenę B12 masz gwint AP. Jakość może ciut niższa (co nie znaczy że niska!) ale dostajesz ogromną zaletę w postaci regulacji wysokości wg własnego uznania. Felga 19 jak najbardziej może współgrać z gwintem, czego masz masę przykładów tu na forum. Sam mam B6 i B7 na 19" i gwincie. Wszystko się da, tyle że przy drastyczniejszym obniżeniu trzeba podziałać z niższą/węższą oponą :wink: I da się jeździć na codzień. Oczywiście odpada parkowanie na wysokich krawężnikach, ale też nie róbmy z aut na gwincie kalek nie do ruszenia

Jak już podejmiesz decyzję to i AP i Eibacha itp - mam :wink:

Czy przy gwincie istnieje możliwość wymiany amortyzatorów w przypadku ich zużycia ? Czy są to zestawy które po skończeniu kompletnie się wymienia ?

W większości przypadków producenci spokojnie mają w ofercie same amortyzatory

Edytowane przez Trewor87