mayonez666 Opublikowano 10 Lipca 2018 Opublikowano 10 Lipca 2018 W dniu 1.12.2017 o 20:30, Przemek.1997 napisał: U mnie właśnie jest tak że jak wcisnę sprzęgło do oporu/do spodu to słychać terkot jak puszczę to nie raz przestanie a nie raz muszę poruszać parę razy, i przeważnie tylko na gorącym silniku to zauważyłem, sprzęgło bierze już dość wysoko ale biegi wchodzą ładnie no i jak nie wciskam sprzęgła do końca to nie terkocze. Jeśli jest tak jak mówisz to prędzej stawiał bym na jakieś problemy pomiędzy łożyskiem oporowym a dociskiem. Jedyną rozsądną rzeczą jest wyjęcie skrzyni i sprawdzenie całego zestawu sprzędła, bo nie słysząc tego dźwięku słabo jest to ocenić
przem8 Opublikowano 10 Lipca 2018 Opublikowano 10 Lipca 2018 37 minut temu, mayonez666 napisał: Jeśli jest tak jak mówisz to prędzej stawiał bym na jakieś problemy pomiędzy łożyskiem oporowym a dociskiem. Jedyną rozsądną rzeczą jest wyjęcie skrzyni i sprawdzenie całego zestawu sprzędła, bo nie słysząc tego dźwięku słabo jest to ocenić Ale odgrzałeś kotleta
mayonez666 Opublikowano 10 Lipca 2018 Opublikowano 10 Lipca 2018 Cicho, mam fajne rzeczy do opchnięcia a nie mam 30 postów
Mechanikkosmita Opublikowano 17 Stycznia 2020 Opublikowano 17 Stycznia 2020 Zacznij od pomiaru ciśnienia oleju, spuść olej do czystej kuwety i zobacz czy nie pływają w nim drobinki plastiku z ślizgu, na końcu sprawdź napięcie łańcucha
Rekomendowane odpowiedzi