arek_cccp Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 Dokładnie a jak tak się stało, to wałek powie papa i możliwe, że trzpień też dostał po tyłku a wtedy będzie kaplica bo pompa też . Popychacz można sprawdzić w 10-15minut na spokojnie oraz krzywke wałka ssącego. Też nie bardzo rozumiałem napinacz paska rozrządu myślałem, że o napinacz łańcucha chodziło .
Kamila Jezierska Opublikowano 27 Lutego 2016 Autor Opublikowano 27 Lutego 2016 Moi drodzy potrzebuje pomocy w znalezieniu czesci ... szukam wałka rozrzadu ssacego nr kat 06d109101 am ,podobno wina mojej usterki jest przesuniecie sie zeba na tym wałku ...przyczyna która to wywołała według kolejnego machera bylo nie wymienienie napinacza paska podczas wymiany rozrzadu .. Prosze o pomoc
Kruk_89 Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 znaczy sie nastapiło przeskoczenie o jeden ząbek czy jak? bo tak troche nie składnie napisałeś/łaś. jeżeli nie jest uszkodzony to po co go wymieniać? zapewne chodzi o to że rozrząd jest przestawiony o jeden ząbek czyli do poprawki skoro tak. dowiedź się dokładnie o co chodzi
Kamila Jezierska Opublikowano 27 Lutego 2016 Autor Opublikowano 27 Lutego 2016 Mechanik ustalil ze zab na walku sie zacina i trzeba wymienic walek niezgadzaja sie znaki na rozrzadzie podobno tak mi powiedzial przeszkoczyl o 3 zeby....
Kruk_89 Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 (edytowane) co to za silnik? doklładnie oznaczenia itp ? szukasz wałka ssącego tak? wpisz w googla ''wałek ssący model auta i rodzaj silnik'' wyskoczy napewno raczej nówki nie chcesz bo cena cie zabije ale nie kupuj pierw zapytaj mechanika czy da ci gwarancje że to naprawi twoją usterkę Edytowane 27 Lutego 2016 przez Kruk_89
arek_cccp Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 Dzwoń do aso i zapytaj jaka cena oraz zapytaj o aktualne numery tego wałka bo te co podałaś to pewnie są jeszcze oryginalne. Potem w google i popatrz na iparts allegro itp ale ja raczej tylko nowy wałek rozrządu bym proponował ...
Rekomendowane odpowiedzi