Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Odcinanie turbo na biegu Drive a na Sport wszystko ok....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam Audi A4 B6 1,9TDI 130km Multitronic.

Mój problem polega na tym, że jak depnę mu do dechy na biegu Drive z około 30-40km/h to przy 90-95km/h odcina turbinę która przechodzi w tryb awaryjny. Po uruchomieniu ponownym silnika wszystko wraca do normy. Natomiast jak jadę na biegu Sport takie coś się nie pojawia i przez jakiś czas mam równiej zero problemów z biegiem Drive.

Np. w piątek po tym jak odłączyło mi turbinę włączyłem bieg Sport i już wszystko działało nawet na Drive (przez cały weekend męczyłem samochód na różne sposoby i objawy na żadnym z biegów nie powracały) i kolejny raz odcięło mi turbinę w poniedziałek z rana jak jechałem do pracy po czym znowu bieg Sport i już nawet na Drive jest wszystko ok... ale nie wiadomo na jak długo...

Turbina była już czyszczona chemicznie, czujniki sprawdzone, zawór również sprawdzony, przewody podciśnienia też sprawdzone jak i przepływomierz....

Może ktoś z was podpowie gdzie jeszcze szukać bo mam wrażenie, że to będzie jakiś bzdura ale gdzie szukać...

Mam nadzieję, że opisałem dosyć dokładnie mój problem.

z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Odczytaj błędy, bo logi to tu raczej nic nie wyjaśnią, chyba ze dynamiczna 11

Opublikowano

Odczytaj błędy, bo logi to tu raczej nic nie wyjaśnią, chyba ze dynamiczna 11

a co Ci błędy dają? Wyjdzie, positive deviation (przeładowanie w górę) i pewnie będzie trzeba geometrię czyścić.