Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rozpórka do A4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze ze pisze to w tym dziale ale jak nie to prosze o przeniesienie.

Czy ktos zakladal albo wie gdzie mozna dostac rozporke do A4?? Jak wiadomo w naszych A4 sruby sa troche dziwnie umiejscowione i nie wiem czy nie trzeba wiercic nowych. Czy do diesli jest inna a do benzyn inna?? Jaki przyblizony koszt??

Jesli ktos widzial, wie jakie kolwiek info na ten temat to bede wdzieczny?

Opublikowano
Według katalogu do benzyny i diesla jest taka sama.

http://www.audi-forums.com/index.php?&act=garage&CODE=14&type=garage_mod&id=121

O wlasnie o taka mi chodzilo. Nie wiesz gdzie mozna taka dostac??

Jasne , że wiem :wink:http://www.mplusm.pl/index2.php?p=omp.php

Opublikowano

Zdradż nam tajemnicę do czego to ma Ci służyć - jakies sporty :?:

Opublikowano

Rozpórki są do usztyenienia nadwozia ( mocowań górnych zawieszenia ) ponieważ przy "wyczynowej" jeździe nadwozie się poddaje i przez to może zmieniać się geometria zawieszenia. Ale to dotyczy samochodów wyczynowych

Opublikowano
  • Autor
Rozpórki są do usztyenienia nadwozia ( mocowań górnych zawieszenia ) ponieważ przy "wyczynowej" jeździe nadwozie się poddaje i przez to może zmieniać się geometria zawieszenia. Ale to dotyczy samochodów wyczynowych

Nie dotyczy tylko samochodow wyczynowych bo serii tez. Mam Quattro i ostatnio pewnego razu jak bylo duzo sniegu pojechalem z bratem sie troche powyglupiac. Ze parkink wogole nie odsniezany i duzo sniegu do tego nie rowno i dosc duze predkosci wiec buda zaczela pracowac czego efektem jest prawdopodobnie dzisiejsza peknieta szyba. Wiec zeby zapobiec ponownemu peknieciu szyby planuje zalozyc rozporke a co za tym idzie i usztywnic bude no i w pewnym stopniu poprawi tez przyczepnosc.

Opublikowano
Zdradż nam tajemnicę do czego to ma Ci służyć - jakies sporty :?:

Czasami stosuje się taką rozpórke i to w przodzie jak i z tyłu przy mocno obniżonym i utwardzonym zawieszeniu i dośc szerokich kołach. Ale myśle że przy serii to wyrzucony pieniądz.

Opublikowano

Rozporki zmieniaja tez charakterystyke samochodu, z podsterownego w nadsterowny, na forum street racing bylo to omawiane jak ktos jest zainteresowany, pozatym a4 ma bardzo mieką konstrukcje nadwozia, ja jak przejeżdzam przez prog na skos u mnie na ulicy, taki sporawy to mi cos tam trzeszczy i poprostu ma sie wrazenie jak by sie nadwozie skrecało.

Opublikowano
  • Autor

Kamill dobrze pisze, ze buda przynajmniej A4 jest podatna na wygiecai. Moze nie wszystkie ale te starsze napewno i po wiekszym przebiegu. Ja poprostu chce usztywnic bude i nie iwdze w tym nic zlego ani ze wywale pieniadze w bloto.

Opublikowano

ja w Megane Coupe, ani to sportowe ani tym bardziej wyczynowe auto :D miałem rozpórkę fabryczną przy silniku 1.6 90 KM

chyba nie wsadzili jej tam dla zwiększenie masy pojazdu i bajeru schowanego pod maską :roll: :?: :P

Opublikowano

Ja tam miałem OMP w Golfie IV

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem jak jest a Audi ale w Civic mam taka od Jacky na srubie rzymskiej i jest ona po to ze peka lakier na łączeniu podszybia z błotnikiem! A zwłaszcza w modelach z twardym zawiasem i niskich gumach (a takowe posiadam) jezdze juz 1,5 roku i lakier jest caly! Ma to jeszcze jakies zadanie utrzymac auto w mocnym zakrecie gdzy nadwozie przyjmuje mocne opory!!!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
buda zaczela pracowac czego efektem jest prawdopodobnie dzisiejsza peknieta szyba

Od nierówności pękła szyba?! Niedługo samochodem na krawężnik nie bedzie człowiek mógł wjechać bo mu samochód przekosi - oj dziwnie teraz samochody robią :shock:

jest ona po to ze peka lakier na łączeniu podszybia z błotnikiem!

A tą srubę ustawiają w serwisie, czy sam sobie człowiek dokręca jak mu zaczyna pękać

:?:

036RG74.jpg

takiemu wynalazkowi wogóle bym nie ufał- jakie siły może przenieść taka rurka?!, a przede wszystkim te sróbki którymi się ją mocuje -cienizna!

http://www.audi-forums.com/index.php?&act=garage&CODE=14&type=garage_mod&id=121

ta już jakoś wygląda, wystarczy porównać sam sposób mocowania

po analizie rozpórek oferowanych na allegro dochodzę do wniosku że służą one głównie dla polepszenia wyglądu. Szczególnie te mocno wygięte w pałąk i do tego z aluminium...

np. "produkowane ze stali rurowej o przekroju 30mm i grubości ścianki 2mm" 2 mm gr. ścianki dla 30 mm rury to mniej niż dla standardowej rury , która ma 2,9mm+ocynk

Opublikowano
  • Autor
buda zaczela pracowac czego efektem jest prawdopodobnie dzisiejsza peknieta szyba

Od nierówności pękła szyba?! Niedługo samochodem na krawężnik nie bedzie człowiek mógł wjechać bo mu samochód przekosi - oj dziwnie teraz samochody robią :shock:

Ej ja napisalem ze to byla jazda bokami po sniegu gdzie predkosci dochodzily do 50 km/h wiec miala prawo. A Ty mi tu o kraweznikach gadasz, Wez sie zastanow zanim cos napiszesz.

Opublikowano

Po prostu się dziwie że takie rzeczy są możliwe, a krawężnik był tylko obrazowym przykładem. Co nie znaczy że pęknięcie szyby od jeżdżenia po śniegu (nawet nierównym) nie jest dziwne.

Opublikowano
j ja napisalem ze to byla jazda bokami po sniegu gdzie predkosci dochodzily do 50 km/h wiec miala prawo. A Ty mi tu o kraweznikach gadasz, Wez sie zastanow zanim cos napiszesz

jeżdze z grześkiem (tj. Grigorij0) jego mercedesem bokami z większymi prędkościami, moim a4 kombinuje też równo, ale takie coś mnie zdziwiło :shock:

może jakiś kamyczek podbiło??? :mrgreen:

Opublikowano
  • Autor
j ja napisalem ze to byla jazda bokami po sniegu gdzie predkosci dochodzily do 50 km/h wiec miala prawo. A Ty mi tu o kraweznikach gadasz, Wez sie zastanow zanim cos napiszesz

jeżdze z grześkiem (tj. Grigorij0) jego mercedesem bokami z większymi prędkościami, moim a4 kombinuje też równo, ale takie coś mnie zdziwiło :shock:

może jakiś kamyczek podbiło??? :mrgreen:

Nie no rozwalaja mnie wasze odpowiedzi. Kamyczek podbilo z pod czego jak ja tam sam jezdzilem? hahaha. Bys zobaczyl jakie tam byly nie rownosci to pewnie bys uwierzyl. A porownywanie jazdy oski do Quattro to troche nie bardzo. Prosze o nie wypowiadanie sie jesli to nic nie wnosi do tematu.

Dodam jeszcze jedno: w tym mercu to szyba jest na uszczelce pewnie a nie wklejana a to duza roznica.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.