Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wyciszenie silnika w 1.8t AEB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie do was w szczególności do posiadaczy silników 1.8t. Macie może pod maską wyciszenie silnika ?? Takie piankowe ? Ja nie mam i nie wiem czy fabrycznie coś takiego było. Jeżeli tak to czy z innych silników będzie pasować ?? Dzieki pozdrawiam

Opublikowano

będzie pasować, ale podobno inne jest w lifcie

Opublikowano

Ja mam od diesla poliftowego i pasuje jak ulał

Opublikowano

Ja mam od diesla poliftowego i pasuje jak ulał

Widzę że masz ten sam silnik :D Dlaczego pytałem bo ja nie mam nic pod maską i chyba seryjnie nie miałem bo nie widać żeby kiedykolwiek tam coś było :D. Nalepki są ponaklejane na blachę itd. :D Draźni mnie jak pada deszcz i odrazu paruje mi maska w okolicach turbiny ;D

Opublikowano

od TDi jest grubsze wygłuszenie i dodatkowo możesz założyć wygłuszenie grodzi oraz kielichów. Ja mam u siebie i w trasie naprawde jest ciszej...

Opublikowano

od TDi jest grubsze wygłuszenie i dodatkowo możesz założyć wygłuszenie grodzi oraz kielichów. Ja mam u siebie i w trasie naprawde jest ciszej...

Czyli od tdi nie może być :D ?? Co masz na myśli o wygłuszeniu kielichów i grodzi

Opublikowano

seryjnie w 2.5 tdi masz dodatkowe wygłuszenie na płycie grodziownej od strony silnika i na kielichach. W 115 PS tdi tez je widywałem.

ja dodatkowo mysle jak jeszcze skurczybyka wygłuszyć dodatkowo...