Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Jak jest mocowana lampa przednia ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi:

Mam pytanie dotyczące lampy a mianowicie czy orientujecie się czy pod lampą jest jakiś uchwyt, mocowanie lampy które najpierw przykręca sie do przedniego pasa a później dopiero przykręca sie lampę do niego.

Jeśli ktoś ma dostęp do schematu całego przodu to bardzo prosze o pomoc.

Opublikowano

Jest coś takiego, ale najpierw trzeba zdemontować lampe(4 torxy)

Opublikowano

A posiadasz schemacik taki jakim dysponuja w serwisie? chciałbym wiedzieć jak to wygląda.

Opublikowano

jeszcze nie robiłem screen'ów więc sorry za jakość, ale to jest to.

lampalr3.png

w800.png

No i jeszcze raz z oznaczonymi mocowaniami reflektora i podstawy reflektora

lampahw5.png

w800.png

Opublikowano

Dobra a masz schemat w których miejscach i do czego jest ta lampa mocowana od spodu.

Opublikowano

Od spodu nie jest mocowana. Jest mocowana 2 torxami do pasa przedniego i 2 torxami do podstawy. Jeden jest z tyłu a drugi bardziej z boku. Poszukaj lamp na allegro, gdzie bedzie pokazana z tylu i boku, to zobaczysz te mocowania.

Opublikowano

Ok! chyba juz łapie :good: Czyli ten kwadrat pod lampą to podstawa i na nim opiera sie lampa.

Opublikowano

Tak, lampa lezy na podstwie i oprócz 2 torxów jest ona tam wsunieta w takie zaczepy. Po odkreceniu torxów (tylni i boczny wystarczy poluzować) trzeba ja wysunąć do przodu.

Opublikowano

Na allegro nie ma zadnych lamp na których byłoby to widać, problem jest tego typu ze moje autko jest u lakiernika na ta chwile i zastanawia mnie jak ona jest mocowana bo przy lampach które kupiłem nie ma tej podstawy :disgust: są poprostu dziury i to tyle.

A ta podstawa jest mocowana jakoś do przedniego pasa??

Opublikowano

A ta podstawa jest mocowana jakoś do przedniego pasa??

Na rysunku są to śruby nr.19

Opublikowano

A do czego jest ten plastik pod numerem 13?? :mysli:

Opublikowano

Gdzie taka podstawe moge kupic??

Opublikowano

Gdzie taka podstawe moge kupic??

W ASO najlepiej :wink4:

Opublikowano

I chyba tak trzeba bedzie zrobic cale allegro przeswietlilem i tylko razem z lampa widzialem :wallbash:

Opublikowano

podstawa pod reflektor lewa 8E0941453 i prawa 8E0941454 w ASO kosztuje około 50 zeta za sztukę, szkoda prądu i nerwów na szukanie używki zamów nową :)

Opublikowano

Zamowione, odebrane.Koszt 42zl :good:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...